30.8.13

ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΝ

Ιστορικής σημασίας επίσκεψιν επραγματοποίησεν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Μακάριος εις την μακρυνήν Αμερικήν και τον Καναδάν, προκειμένου να επιστέψη δια ιεράς συλλειτουργίας την από ικανού χρόνου επιτευχθείσαν συμφωνίαν ενότητος της εκκλησίας ημών μετά της εν βορείω Αμερική Ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, υπό τον Μητροπολίτην Βοστώνης κ. Εφραίμ.
Συγκεκριμένα ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος υπό του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιακώβου Γιούρα, ανεχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών το πρωί του Σαββάτου της Διακαινισήμου, 28 Απριλίου ε.έ., και αφήκετο εις Τορόντο του Καναδά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Εις το αεροδρόμιον του Τορόντο ανέμενον αυτόν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Μακάριος μετά της συνοδίας αυτού, ποιήσας θερμότατην υποδοχήν.
 Την επομένην, Κυριακήν του Θωμά, ο Μακαριώτατος εγένετο επισήμως δεκτός υπό του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου εις τον ιερόν Καθεδρικόν ναόν του Αγίου Νικολάου Scarborough (Toronto). Τον Μακαριώτατον υπεδέχθησαν εκτός του Μητροπολίτου Τορόντο κ. Μακαρίου, οι θεοφιλέστατοι επίσκοποι Brookline κ. Γρηγόριος ( εκπροσωπών τον ασθενούντα Μητροπολίτην Βοστώνης κ. Εφραίμ) και Markam κ. Ανδρέας (Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Μακαρίου), ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βοστώνης κ. Ισαάκ, οι αιδεσιμώτατοι πρεσβύτεροι π. Ηρωδίων Laskowski εκ της ενορίας των αγίων νέων Τριών Ιεραρχών Pennsylvania , και π. Δαμιανός Hohol εκ της ενορίας Αγίου Ανδρέου Saskatoon, ο διάκονος του Ι. Ναού π. Γεώργιος Γιαντσόπουλος και πλήθος πιστών.
Ο Μακαριώτατος, ακολούθως, προέστη της ιεράς ακολουθίας του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας, κατά την διάρκειαν της οποίας απηύθυνε τον κατωτέρω Πρωθιεραρχικόν λόγον, επικυρών και δι' αυτού την επιτευχθείσαν λειτουργικήν ενότητα επί τη βάσει της μιάς υγειούς Ορθοδόξου ομολογίας, η οποία διακρίνει τους εν Ελλάδι και Αμερική Ορθοδόξους Αρχιερείς ημών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...