7.3.13

Οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές θέλουν να εξαλείψουν τα δικαιώματα όσων δεν συμφωνούν με τα δικά τους «δικαιώματα»Του Michael Brown / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το δήλωσε. Ένας πάστορας προσευχήθηκε για αυτό. Και ουαί σε αυτούς που δεν συμφωνούν με αυτή τη νέα πραγματικότητα που ανακοινώθηκε επίσημα στην πρόσφατη ορκωμοσία του Ομπάμα : Οι gay είναι πλέον μια επίσημα αναγνωρισμένη κοινωνική κατηγορία, όπως είναι οι μαύροι ή οι λευκοί. Με άλλα λόγια, η ερωτική έλξη και η σεξουαλική επιθυμία θεωρούνται πλέον σαν κάτι το έμφυτο και το αμετάβλητο, όπως το χρώμα του δέρματος.

Να είσαστε σίγουροι γι’ αυτό. Ένα άλλο σημαντικό βήμα έγινε κατά την ορκωμοσία και αυτό είναι ό, τι εκείνο που κάποτε ήταν συνδεδεμένο με τις εξτρεμιστικές απόψεις των gay ακτιβιστών είναι τώρα τόσο αμερικάνικο όσο η μηλόπιτα. Όπως το είπε στην προσευχή του ο Επισκοπικός πάστορας Luis León : «Προσευχόμαστε για την ευλογία Σου, διότι χωρίς αυτήν θα βλέπουμε μόνο ότι το μάτι μας μπορεί να δει. Αλλά με την ευλογία Σου, θα βλέπουμε ότι έχουμε πλαστεί κατ’ εικόνα Σου, είτε καφέ, μαύρος ή λευκός, άντρας ή γυναίκα, μετανάστης πρώτης γενιάς ή κόρη της Αμερικανικής Επανάστασης, gay ή straight, πλούσιος ή φτωχός».
Νωρίτερα στην ομιλία του ο Ομπάμα είπε: «Εμείς, ο λαός, δηλώνουμε σήμερα ότι η πιο προφανής από τις αλήθειες - ότι όλοι μας έχουμε πλαστεί ΙΣΟΙ - είναι το αστέρι που εξακολουθεί να μας καθοδηγεί, ακριβώς όπως τους προγόνους μας καθοδήγησε μέσω του Seneca Falls, και της Selma, και του Stonewall. . . . "

Seneca Falls, Selma, και Stonewall; Με το Seneca Falls, ο Ομπάμα αναφερόταν σε μια κρίσιμη στιγμή για τα δικαιώματα των γυναικών γύρω στα μέσα του 1800 στο Seneca Falls της Νέας Υόρκης. Με την Selma, αναφερόταν στις πορείες για τα Πολιτικά Δικαιώματα (των μαύρων) και τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Selma της Αλαμπάμα στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Και με το Stonewall, αναφερόταν στις ταραχές που έγιναν στο μπαρ Stonewall της Νέας Υόρκης το 1969, όταν drag queens και γκέι χτυπήθηκαν με τους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο μπαρ τους.

Έτσι, ο Αμερικάνος πρόεδρος εξίσωσε το Seneca Falls, την Selma, και το Stonewall μπροστά σε όλους τους Αμερικάνους κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, εξισώνοντας έτσι τα δικαιώματα των γυναικών, τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων και «τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων» - στους οποίους περιλαμβάνονται bisexual, transgender, και άλλες κατηγορίες, καθώς - επίσης, βάζοντας τις γυναίκες της Seneca Falls, τους μαύρους της Selma, και τις drag queens του Stonewall στην ίδια κατηγορία.

Συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικά είναι αυτό; Έχουμε αντιληφθεί τις επιπτώσεις;

Επίσης, ο πρόεδρος είπε: "Είναι πλέον καθήκον της γενιάς μας να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησαν εκείνοι οι πιονέροι. Γιατί το ταξίδι μας δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι οι σύζυγοί μας, οι μητέρες μας, και οι κόρες μας να μπορούν να κερδίζουν ίσα τα προς το ζην από τις προσπάθειές τους. Το ταξίδι μας δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι οι γκέι αδελφοί μας και αδελφές μας αντιμετωπιστούν όπως οποιοσδήποτε άλλος βάσει του νόμου – γιατί αν έχουμε πραγματικά πλαστεί ίσοι, τότε σίγουρα η αγάπη που δείχνουμε ο ένας στον άλλο πρέπει να είναι επίσης ΙΣΗ".

Να επαναλάβω τα αρχικά μου σχόλια : Ουαί σε εκείνους που διαφωνούν με αυτή τη νέα πραγματικότητα που ανακοινώθηκε επίσημα στην Προεδρική ορκωμοσία. Ο πόλεμος είναι εναντίον των ανθρώπων της συνείδησης και της πίστης, των ανθρώπων που δεν επικυρώνουν την πρακτική των ομοφυλόφιλων, χωρίς να έχει σημασία αν είναι άνθρωποι δίκαιοι και με αγάπη.  
Στο βιβλίο μου, “A Queer Thing Happened to America”, έγραψα ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η εξέλιξη του γκέι ακτιβισμού:

Πρώτον, οι γκέι ακτιβιστές «βγήκαν από το ντουλάπα».

Δεύτερον, Απαίτησαν τα «δικαιώματά» τους.

Τρίτον, απαίτησαν όλοι να αναγνωρίσουν τα «δικαιώματά» τους.

Τέταρτον, Θέλουν να εξαλείψουν τα δικαιώματα όσων διαφωνούν μαζί τους.

Πέμπτον, Θέλουν να βάλουν όλους όσους διαφωνούν με τα «δικαιώματά» τους μέσα στην ντουλάπα.

Έχω πολλές φορές γελοιοποιηθεί με αυτό τον συλλογισμό, αλλά έλα όμως που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Και με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να δηλώνει στην ορκωμοσία του στο ότι η ομοφυλοφιλία είναι ισοδύναμη με το φύλο και το χρώμα του δέρματος, έχει μπει μια γραμμή στην άμμο. Και αυτή η γραμμή στην άμμο σύντομα θα γίνει η γραμμή των δικαστηρίων και των νομικών βιβλίων σε σημείο που όποιος δεν επικυρώνει τις ομοφυλοφιλικές πρακτικές θα χαρακτηρίζεται «φανατικός» ή χειρότερα (σχ. ΚΟ: βλέπετε τι γίνεται σε νομικό - κατασταλτικό επίπεδο με τους διάφορους «αντιρατσιστικούς» νόμους, τις διάφορες νομοθετικές «εχθροπάθειες» και τις «αντιρατσιστικές» ανώνυμες «καταγγελίες» με τις χαφιεδίστικες τηλεφωνικές γραμμές που ήδη υπάρχουν στην πατρίδα μας – και που’ σαι ακόμα - και τις καταδίκες όσων αμφισβητήσουν το Ολοκαύτωμα στο εξωτερικό για να καταλάβετε που πάει η δουλειά… Δείτε επίσης την προσπάθεια για τιμωρία των αθλητικών ομάδων για λόγους «ρατσιστικής» συμπεριφοράς -  ο Τιερί Ανρί π.χ. πρότεινε να αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες, των οποίων οι οπαδοί γίνονται πρωταγωνιστές ρατσιστικών επεισοδίων. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για την «ομοφοβική» συμπεριφορά στα γήπεδα, και εν συνεχεία σε κάθε δημόσιο χώρο. Στην Αμερική έγινε σάλος που ένας μαύρος παίκτης του αμερικάνικου φούτμπολ είπε ότι δεν θα του άρεσε η ιδέα να έχει συμπαίκτες ομοφυλόφιλους και να είναι μαζί τους στα αποδυτήρια. Έπεσαν όλοι να φάνε τον "ομοφοβικό" παίκτη και εκείνος έτρεξε να ζητήσει συγνώμην...Στην Βρετανία συλλαμβάνουν παιδάκια σε παιδικούς σταθμούς επειδή, πάνω στο παιχνίδι, είπε το ένα το άλλο «αδελφή». Έχετε δει πολλά στον ΚΟ και θα δείτε και άλλα να έρχονται).
Όπως έγραψα το 2011, "η νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας ως μια απόλυτα φυσιολογική εναλλακτική λύση στην ετεροφυλοφιλία απαιτεί, επίσης, ότι όλοι όσοι δεν συμφωνούν με την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά πρέπει να τεθούν εκτός νόμου. Τουλάχιστον, η γκέι ατζέντα αυτό απαιτεί :

"Από εκεί που η ομοφυλοφιλία εθεωρείτο κάποτε μια παθολογική διαταραχή, από εδώ και στο εξής εκείνοι που δεν θα επικυρώνουν την ομοφυλοφιλία θα θεωρούνται, «ομοφοβικοί», ίσως και ότι οι ίδιοι πάσχουν από παθολογική διαταραχή.

"Ενώ κάποτε η ομοφυλόφιλη σεξουαλική συμπεριφορά θεωρείτο ηθικά λάθος, από εδώ και στο εξής κάθε δημόσια καταδίκη ή ακόμη και δημόσια κριτική-αυτής της πρακτικής θα θεωρείται ηθικά λάθος συμπεριφορά."

Η πρόσφατη ορκωμοσία Ομπάμα σηματοδότησε μια κρίσιμη στιγμή για το κίνημα για τα «δικαιώματα των ομοφυλόφιλων» και είναι καιρός για τους ανθρώπους της συνείδησης και της πίστης να βάλουμε την δική μας γραμμή στην άμμο: Θα αγαπάμε και θα σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους. Θα αντιταχθούμε στον εκφοβισμό και την άδικη μεταχείριση όλων των ανθρώπων. Αλλά δεν θα θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία ισότιμη με το φύλο και το χρώμα του δέρματος και δεν θα γιορτάσουμε αυτό με το οποίο ηθικά και πνευματικά είμαστε αντίθετοι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...