16.2.13

Το χάος που άφησε στο πέρασμα του ο μετεωρίτης που χτύπησε τη Ρωσία


Το απόλυτο χάος προκάλεσε στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας η πτώση του μετεωρίτη. Σπασμένα τζάμια, σοβαρές φθορές σε κτίρια τόσο στην εξωτερική τους πλευρά, όσο και στο εσωτερικό τους....ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ


Η πόλη βρίσκεται 900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν έχει υποστεί πληγές σε διάφορα σημεία της πόλης οι δρόμοι έχουν γεμίσει με γυαλιά από τις τζαμαρίες που έσπασε το κρουστικό κύμα
Οι εικόνες που μιλούν από μόνες τους θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Σε κτίριο 6.000 τετραγωνικών μέτρων κατέρρευσε η οροφή, ενώ ένας τοίχος του έχει σχεδόν γκρεμιστεί. Παράλληλα τα κινητά σταμάτησαν να λειτουργούν ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος.

Οι αναλάμψεις στον ουρανό, που συνοδεύονταν από την πτώση μετεωριτών στο έδαφος σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, στις περιοχές Τσελιάμπινσκ και Σβερντλόβσκ. Σύμφωνα με τα περιφερειακά Υπουργεία Εκτάκτων Αναγκών το φυσικό φαινόμενο δεν προκάλεσε πυρκαγιές.


Πρωτοφανής βροχή μετεωριτών έπληξε την περιοχή των Ουραλίων
Όπως ανακοίνωσαν τα όργανα δημόσιας τάξης, τα φλεγόμενα σώματα, που έπεφταν από τον ουρανό, προκάλεσαν αναστάτωση ανάμεσα στους κατοίκους αυτών των περιοχών. Έχει αναφερθεί ότι τα θραύσματα ενός μετεωρίτη έσπασαν τα παράθυρα σε μερικά σπίτια.
Βετεράνος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...