5.12.12

Ηνωμένα Έθνη: Προτείνουν την Κωνσταντινούπολη ως νέα Παγκόσμια Πρωτεύουσα

 http://3.bp.blogspot.com/-u6pnGnejMts/UJ1drrxPb_I/AAAAAAAAAdo/JZRovsPMkDw/s320/%CE%9D%CE%95W+WORLD+ORDER.jpg
Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών καλεί πλέον στη δημιουργία μίας νέας παγκόσμιας πρωτεύουσας. Και η τοποθεσία αυτής; Η Κωνσταντινούπολη! 
Ο Richard Falk, τονίζει ότι η Κωνσταντινούπολη πληροί τα κριτήρια για να αποτελέσει την παγκόσμια πρωτεύουσα επειδή είναι «καλός τουριστικός προορισμός», αποτελεί «έναν ασφαλή και αποδεκτό τόπο πραγματοποίησης των πλέον κρίσιμων και ευαίσθητων διπλωματικών διαβουλεύσεων», και έχει κερδίσει την οικονομική και πολιτική αξιοπιστία, σε μία περίοδο που πολλά άλλα κράτη την έχουν χάσει )
Ο Falk όμως δεν σταματά εδώ την τεράστια πρόκληση. Ισχυρίζεται ότι η Τουρκία συνδυάζει ορθά το θρησκευτικό και το εκκοσμικευμένο στοιχείο, υπερβαίνοντας την πλήρη εκκοσμίκευση που "συναντά κανείς στα άλλα έθνη".

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Ότι τίθεται ως πρόταση μία παγκόσμια πρωτεύουσα; Ότι καταργείται η κοινή λογική και αντιστρέφεται η πραγματικότητα για να είναι αυτή η νέα πρωτεύουσα η Κωνσταντινούπολη;

 Ο ισλαμισμός στην Τουρκία «δεν συνδυάζεται με το κοσμικό στοιχείο». Το 99,8 τοις εκατό των Τούρκων είναι μουσουλμάνοι και οι χριστιανικές και ευρύτερες αντι-μουσουλμανικές φωνές εκδιώκονται, καταδιώκονται και περιθωριοποιούνται...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...