11.7.12

Έρευνα αποδεικνύει τους κινδύνους της ομοφυλόφιλης γονεϊκότητας

Επιστημονικά ελλειπείς οι έρευνες που έδειχναν το αντίθετο 

Η θεωρία ότι οι ομοφυλόφιλοι γονείς μπορούν να αναθρέψουν με τον ίδιο – ή ακόμη και καλύτερο – τρόπο τα παιδιά τους με τους φυσιολογικούς γονείς μητέρας – πατέρα τέθηκε υπό σοβαρή αμφισβήτηση από δύο έρευνες που δημοσιεύθηκαν στις 10 Ιουνίου στο επιστημονικό περιοδικό Έρευνα Κοινωνικών Επιστημών (Social Science Research journal) και οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν καλώς εννοούμενο θόρυβο..


Εν συντομία, σύμφωνα με τις δύο μετα-αναλύσεις που περιέχονται στις συγκεκριμένες έρευνες και που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr, πρότερες έρευνες που αποδείκνυαν ότι τα παιδιά ομοφυλόφιλων γονέων δεν μειονεκτούν σε κανένα σημείο από αυτά που προέρχονται από φυσιολογικές οικογένειες, έχουν σοβαρές επιστημονικές (μεθοδολογικές και αναλυτικές) ελλείψεις.


Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Ανθρώπινης Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Louisiana ανέλυσε προσεκτικά 59 προηγούμενες έρευνες οι οποίες οδήγησαν την Αμερικανική Ένωση Ψυχολογίας να ανακοινώσει με αρκετή πειθώ ότι τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες ομοφυλόφιλων γονέων δεν υστερούν πουθενά σε σχέση με τα παιδιά φυσιολογικών γονέων.


Όμως σύμφωνα με το πόρισμα της προσεκτικής ανάλυσης των μελετών ο Δρ Loren Marks δήλωσε ότι το πόρισμα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι οριστικό, καθώς η έλλειψη δεδομένων υψηλής ποιότητας αφήνει τα σημαντικότερα ερωτήματα αναπάντητα, και πολλά σημαντικά ερωτήματα δεν είχαν καν τεθεί σε αυτές τις έρευνες.


Τα προβλήματα που αποκαλύφθηκαν σε αυτές τις μελέτες ήταν τα μικρά μεγέθη δείγματος – η υπεραντιπροσώπευση των πλούσιων, λευκών, υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου λεσβιών μητέρων καθώς και η αποτυχία να εξετασθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα ‘ζωής’ των ίδιων των παιδιών όπως το επίπεδο εκπαίδευσής τους, η απασχόληση καθώς και ο κίνδυνος φτώχειας, εγκληματικότητας, πρόωρης τεκνοποίησης, κατάχρησης ουσιών και αυτοκτονίας.


Οι 59 έρευνες στις οποίες στηριζόταν αυτή η υποτιθέμενα ‘πρωτοποριακή και καινοτόμος θεωρία’ συχνά εξέταζαν μόνο τις συμπεριφορές του ρόλου των φύλων, την συναισθηματική λειτουργία και τις σεξουαλικές ταυτότητες..


Είναι πολύ σαφές ότι τα μεθοδολογικά τεχνάσματα και οι επιστημονικές ελλείψεις δεν θα πρέπει να καθοδηγούν συνειδήσεις και να προβαίνουν σε βεβιασμένα συμπεράσματα... Είναι το πλέον λογικό, φυσιολογικό και επιθυμητό τα παιδιά να μεγαλώνουν σε μία οικογένεια μητέρας – πατέρα με ξεκάθαρους ρόλους και συμπεριφορές...

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...