18.4.12

Μια ηλεκτρονική κάρτα υγείας μόνο για …λίγους!


σχόλιο ID-ont: Μπα! τώρα εμείς να ζηλέψουμε που δεν είναι για μας;  Μιλάμε για το απόλυτο ιατρικό φακέλωμα! Όχι πως δεν υπάρχει και τώρα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Απλά κάθε επόμενο βήμα είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Και που θα ενσωματωθεί η Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας; Μα φυσικά στην Κάρτα του Πολίτη! Όπως το λέγαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας: Σε πλήρη εφαρμογή η μέθοδος της "σαλαμοποίησης". Ρίχνε κάρτες στους ιθαγενείς κι ας τους να νομίζουν ότι έχει αναβληθεί η Κάρτα του Πολίτη... 

Απλά όσο δεν αντιδράμε στο προηγούμενο, αυτοί σχεδιάζουν και υλοποιούν το επόμενο. Με τελική κατάληξη; Άγνωστο ποια θα είναι συγκεκριμένα, γνωστό το περίγραμμά της: θα μας δέσουν χεροπόδαρα με σύγχρονες ηλεκτρονικές μεθόδους. 

Παρατηρήσεις: Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην Αγγλία είναι προαιρετική. Ομοίως και στην Ιταλία
. Στον Καναδά οι πολίτες αντιδρούν σε αυτές τις Κάρτες. Στην Ελλάδα γιατί περνάνε όλα ως υποχρεωτικά; Η ΑΠΔΠΧ γιατί αυτεπάγγελτα δεν μας προστατεύει από αυτές τις πρακτικές; Τουλάχιστον να είναι προαιρετικά. Όποιος θέλει να είναι τα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα σε κίνδυνο, ας είναι ελεύθερος να το κάνει. Οι άλλοι που δεν το θέλουν, γιατί να υφίστανται αυτή την αντιμετώπιση; Δηλ ή φακελωμένος ή τίποτα...

www.iatropedia.com: Όχι ο ΕΟΠΥΥ δεν αναμένεται να δημιουργήσει σύντομα ηλεκτρονική κάρτα για τους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του αφού προς το παρόν πολεμά τα χρέη του προς γιατρούς και φαρμακοποιούς. Όμως πιο τυχεροί είναι περίπου 2500 ασφαλισμένοι του ΤΥΔΚΥ, που εντάσσονται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, 60.000 ευρώ, με «έξυπνες» κάρτες ασφάλισης  στην Κορινθία, πρόγραμμα που ενεργοποιεί ο ΟΠΑΔ.
 
Έναν εναλλακτικό τρόπο ασφαλιστικής κάλυψης, με τη χρήση μιας «έξυπνης» κάρτας στην οποία θα καταγράφεται η πλήρη εικόνα, χρήση και ανάγκες των ασφαλισμένων, υλοποιεί ο ΟΠΑΔ, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.
 
Τις «έξυπνες κάρτες» ασφάλισης θα προμηθευτούν 2500, άμεσα και έμμεσα, ασφαλισμένοι του ΤΥΔΚΥ του νομού Κορινθίας και το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί την 1η Ιουνίου και το κόστος του αναμένεται να ξεπεράσει τις 60.000 ευρώ. 
 
Στόχος του προγράμματος, το οποίο όμως δεν αναμένεται να επεκταθεί στο σύνολο του ΕΟΠΥΥ, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων της συνένωσης τομέων υγείας διαφορετικών ταμείων, είναι η ανατροπή των αδυναμιών και δυσλειτουργιών του συστήματος.
 
Συγκεκριμένα, επιδιώκεται η απλοποίηση των διοικητικών πράξεων, η αυτοματοποίηση της χορήγησης ασφαλιστικού δικαιώματος, η θωράκιση της υγείας των ασφαλισμένων, η διευκόλυνση της καθημερινότητας των παρόχων υγείας, αλλά και η καταγραφή των δεδομένων των ασφαλισμένων για το σχεδιασμό των κατάλληλων πολιτικών υγείας. 
 
Το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) διαθέτει πανελλαδικά 300.000 ασφαλισμένους, ενώ ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ (μαζί με το ΤΥΔΚΥ) ξεπερνάει το 1,7 εκατ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ» - Χρησιμεύει στον έλεγχο των συνειδήσεων

σχόλιο ID-ont: Έχετε δει ανάλογο δημοσίευμα από το ΕΘΝΟΣ, το ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, την REAL NEWS το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τις άλλες "μεγάλες" εφημερίδες; Γιατί μόνο ο Ριζοσπάστης και η Ελεύθερη Ώρα φιλοξενούν αυτές τις ανησυχίες; Μήπως δεν είναι υπαρκτές; Μήπως είναι φανταστικές ανησυχίες στο μυαλό κάποιων "περιθωριακών" στα αριστερά και στα δεξιά του συστήματος;

ΟΧΙ βέβαια! Απλά όλες οι "μεγάλες" εφημερίδες είναι του συστήματος και το σύστημα, -αφού παρεμπιπτόντως μας "έσωσε" με τα Μνημόνια από την οικονομική καταστροφή- θέλει τώρα να συνεχίσει την σωτήρια εφαρμόζοντας και την "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση"!

Στρατευμένες λοιπόν από και υπό το σύστημα, οι "μεγάλες" αυτές εφημερίδες αποσιωπούν συστηματικά, χρόνια τώρα, τις ιδέες και απόψεις που είναι κυρίαρχες σε άλλες χώρες, πχ στην Αγγλία. Και ποιες είναι αυτές οι απόψεις; Απλά ότι όση "εξυπηρέτηση" φέρνουν αυτές οι Κάρτες -που όπως έχουμε αποδείξει από αυτό εδώ το blog η εξυπηρέτηση μπορεί να έρθει με την οργάνωση του Δημοσίου, δεν χρειάζονται Κάρτες- άλλη τόση υποδούλωση δημιουργούν.

Απλά οι πολίτες δεν το καταλαβαίνουν γιατί πρόκειται για "φανταζέ" υποδούλωση, προσφέρεται σε γυαλιστερό περιτύλιγμα και συνοδεύεται από βαρύγδουπους όρους: Ακούς εκεί θράσος, τον "Χαλκά του Σκλάβου" να τον βαφτίζουν "Κάρτα του Πολίτη" !!!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ» - Χρησιμεύει στον έλεγχο των συνειδήσεων
Σφραγισμένες με την ένδειξη «κάρτα αποδείξεων» θα πρέπει να είναι οι αποδείξεις λιανικής πώλησης τα δεδομένα των οποίων καταγράφουν οι φορολογούμενοι στη «φοροκάρτα» τους.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Με τον τρόπο αυτό -της σφράγισης των αποδείξεων- επιδιώκουν να εμποδίσουν να χρησιμοποιηθούν οι αποδείξεις αυτές από άλλους φορολογούμενους.


Την «κάρτα αποδείξεων» την εισήγαγαν με το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπίσουν τη μικρο - φοροδιαφυγή. Πρόκειται δηλαδή, για μέτρο το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στον έλεγχο της λιανικής κατανάλωσης, τη στιγμή που η μεγάλη φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει με την προστασία του πολιτικού συστήματος. Πέραν τούτου η χρήση της κάρτας αυτής, δίνει τη δυνατότητα του ελέγχου από την πλευρά του κράτους -και όχι μόνο- της προσωπικής ζωής και των καθημερινών δραστηριοτήτων εκατομμυρίων πολιτών της χώρας και άντλησης χρήσιμων συμπερασμάτων για τους τρόπους χειραγώγησης των εργαζομένων. Πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμη σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των πολιτών, δίπλα στα τόσα άλλα που λειτουργούν σε καθημερινή βάση σαν ηλεκτρονικοί χαφιέδες.

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6791522

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...