4.4.12

Έρχεται η ΑΧΡΗΜΑΤΗ κοινωνία με πρόσχημα ... την πάταξη της φοροδιαφυγής!!! Και η"αυτοκόλλητη" κάρτα του πολίτη

σχόλιο ID-ont: Πριν έναν χρόνο ο καθηγητής κος Γεώργιος Γκαντζιάς -αν. καθηγητής Πολιτισμικής Διαχείρισης και Nέων Tεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Aιγαίου-, είχε προτείνει, πρώτη στον κόσμο η χώρα μας, να υιοθετήσει την ΑΧΡΗΜΑΤΗ κοινωνία (Διαβάστε: Θα μας σώσει το ψηφιακό νόμισμα;). Αυτές οι προτάσεις βλέπουμε ότι όσο προχωράει και βαθαίνει η οικονομική κρίση, εισακούονται τελικά από τα "ευήκοα ώτα" του Υπουργείου Οικονομικών.

Εάν υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις μήπως οδηγούμαστε προς μια κατάσταση όπου θα ισχύει "ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων" ...την Κάρτα Αποδείξεων, την Χρεωστική Κάρτα, την Πιστωτική Κάρτα και τελικά το ...τσιπάκι; 


Ακόμη μια απορία: Η κρίση τελικά προεκλίθη για να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική οικονομική φυλακή ή η οικονομική κρίση είναι η τέλεια ευκαιρία για την εφαρμογή της
ηλεκτρονικής οικονομικής φυλακής;
Πάντως ο κος Βενιζέλος είχε υιοθετήσει αυτό το όραμα από την πρώτη ημέρα που έγινε Υπουργός Οικονομικών (Δείτε: VIDEO: Όραμα του κου Βενιζέλου αποτελεί η δημιουργία μιας Καθολικής Οικονομικής Ηλεκτρονικής Φυλακής για τους πολίτες!
) 
ΝΑYΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αντιμετώπιση «μαύρου» χρήματος με την υιοθέτηση του «πλαστικού»

«Τέλος» στο ρευστό, σε όλες τις συναλλαγές και υιοθέτηση μόνο «πλαστικού» χρήματος, θα επιχειρήσει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθειά του να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να εντοπίσει το "μαύρο" χρήμα που κινείται στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό στήνει ηλεκτρονικό "μπλόκο" για το ΦΠΑ και σχεδιάζει την καθιέρωση υποχρεωτικών μέτρων, όπως η μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ σε 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος μειώθηκε σε 1.500 ευρώ το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο όλες οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή τραπεζικών επιταγών.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πιστεύουν ότι η επικράτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής θα επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στη φοροδιαφυγή, καθώς θα καταγράφονται αυτόματα τα έσοδα των επιχειρήσεων και θα βεβαιώνονται οι αναλογούντες φόροι, όπως ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας από τη στιγμή που όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και με τη μεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος.
Στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει πρόταση για μείωση του ΦΠΑ κατά 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες σε μικρές συναλλαγές.

Εκπτωση 3%
Για να γίνει μάλιστα ευρέως αποδεκτό το νέο σχέδιο σχεδιάζεται όπως δοθεί ισχυρό κίνητρο σε όλους τους πολίτες, ούτως ώστε να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο των επιτελών του υπουργείου, προβλέπει ότι όσοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές τους θα έχουν έκπτωση από το φόρο εισοδήματος ίση με το 3% της δαπάνης.

Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι στο τραπέζι των συζητήσεων, που διεξήχθησαν μεταξύ των κομμάτων εν όψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, υπάρχει και "ισχυρότερη" πρόταση για μείωση του ΦΠΑ κατά 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για συναλλαγές κυρίως κάτω των 300 ευρώ.

Το σχέδιο, πάντως, είναι έτοιμο και το μόνο που απομένει είναι η πολιτική απόφαση για την ενεργοποίησή του, που θα κληθεί να λάβει η επόμενη κυβέρνηση.

Τι προβλέπει το σχέδιο
Συγκεκριμένα, το εν λόγω σχέδιο προβλέπει επιστροφή χρημάτων 1% για κάθε συναλλαγή η οποία θα γίνεται με πλαστικό χρήμα, με παράλληλη άμεση απόδοση του ΦΠΑ στο δημόσιο από τις Τράπεζες που μεσολαβούν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. 

Αυτό σε επίπεδο κόστους σημαίνει ότι το δημόσιο χάνει περίπου 55 - 60 εκατομ. ευρώ, δεδομένου ότι στην Ελλάδα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο αγορές ύψους 5,5 -6 δισ. ευρώ μέσω πιστωτικών καρτών.

Από την άλλη πλευρά όμως σε επίπεδο οφέλους, κερδίζει την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ, αφού δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα διαφυγής. 

Οι καταναλωτές, από την πλευρά τους, θα κερδίζουν επιστροφή 1 ευρώ για κάθε 100 ευρώ συναλλαγής, μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιούν τις πιστωτικές ή τις χρεωστικές τους κάρτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανωτέρω μέτρο, που έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών η ομάδα Ράιχενμπαχ, προβλέπει ότι κάθε φορά όπου θα γίνεται συναλλαγή με πλαστικό χρήμα η τράπεζα που μεσολαβεί, πριν αποδώσει τα χρήματα στην επιχείρηση, θα παρακρατά και θα αποδίδει αμέσως το ΦΠΑ στο Δημόσιο. 

Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι η Τράπεζα θα επιφορτιστεί και με τον συμψηφισμό των επιστροφών 1% σε βάρος του δημοσίου, από τα ποσά φυσικά του αποδιδόμενου ΦΠΑ, προκειμένου οι επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής να επιστρέφουν το κεφάλαιο στους πελάτες τους. 

Κίνητρα για αποδείξεις
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι όποια από τις ανωτέρω δυο προτάσεις επιλεγεί από την επόμενη κυβέρνηση για να εμπλουτίσει το "οπλοστάσιο" κατά της φοροδιαφυγής, μελετάται όπως ισχύσει και για τη χρήση της φοροκάρτας η οποία έχει, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, πέσει στα … αζήτητα πιστοποιώντας για μια ακόμη φορά ότι το "κίνημα" των αποδείξεων έχει ατονήσει.

Για το λόγο εξάλλου αυτό μελετάται όπως από το 2013 οι δαπάνες με αποδείξεις που αναγνωρίζονται από την Εφορία, εκτός δηλαδή από αυτές που αφορούν λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τηλεφωνίας, μεταφορών καθώς και αυτές που αποτελούν τεκμήριο (π.χ. δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων) ή οδηγούν σε απευθείας μείωση φόρου (π.χ. ιατρικά έξοδα), θα συνδεθούν με ένα φορολογικό κίνητρο.

Ειδικότερα δε εφόσον οι συγκεκριμένες δαπάνες πληρώνονται με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και τελικά προσφερθεί στο φορολογούμενο το κίνητρο της έκπτωση φόρου σε ποσοστό 3%, αυτό θα σημαίνει ότι εάν κάποιος κάνει σε ένα εστιατόριο λογαριασμό 100 ευρώ και πληρώσει με πιστωτική κάρτα θα καρπώνεται έκπτωση φόρου 3 ευρώ με την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης.
Πάταξη φοροδιαφυγής
Σε κάθε περίπτωση βασική επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών, στην αγωνιώδη του προσπάθεια να "τονώσει" τα έσοδα και να κλείσει τις "μαύρες τρύπες" του προϋπολογισμού, είναι όπως από το επόμενο έτος εντοπιστούν αδήλωτα εισοδήματα, αλλά και να διαπιστώνεται εάν το συνολικό ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων και εσόδων κάθε φορολογούμενου είναι τέτοιο που να δικαιολογεί τις αποταμιεύσεις τους, τις δαπάνες απόκτησης των περιουσιακών τους στοιχείων και το επίπεδο διαβίωσής τους.

Στις καλένδες η μείωση του ΦΠΑ
Όσον αφορά, πάντως, τη μείωση του ΦΠΑ παραπέμπεται, όπως επεσήμανε η "Ν", στις καλένδες μέχρι να ανασυγκροτηθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αλλά κυρίως το επιτρέψει η πορεία των εσόδων.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο σκέλος του ΦΠΑ αφού, με βάση τις εντολές της τρόικας, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα πρέπει να γίνουν οι κατωτέρω παρεμβάσεις:

* κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου.
* ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών με ετήσια παραγωγή πάνω από ένα όριο, που θα τους εντάξει στην κατηγορία των "επιτηδευματιών". Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι περίπου 100.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία, να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία και να πληρώνουν κάθε χρόνο τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ.
** επιβολή της υποχρέωσης στις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης εμπορικών ακινήτων όλων των τύπων να χρεώνουν ΦΠΑ επί των μισθωμάτων.
** επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες εκτός ξενοδοχείων και τουριστικών πακέτων που μπορούν να υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή.
** επιβολή πάγιου ειδικού φόρου κατανάλωσης στο απλό και το αφρώδες κρασί.
** επιβολή πάγιων ειδικών φόρων κατανάλωσης στον λεπτοκομμένο καπνό που προορίζεται για την κατασκευή χειροποίητων στριφτών τσιγάρων.
** πιο ισόρροπη κατανομή στη δομή των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα με μεγαλύτερη βαρύτητα στους πάγιους φόρους και μικρότερη στους αναλογικούς συντελεστές.
** τροποποίηση του τέλους ταξινόμησης ώστε να φορολογούνται λιγότερο ευνοϊκά τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και εισαγωγή ρητού κριτηρίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
** εκλογίκευση του συστήματος ειδικών τελών και διασαφήνιση της φύσης των συναλλαγών που υπόκεινται σ΄ αυτά.

Ομάδα ελεγκτών
Ειδική ομάδα 2.934 ελεγκτών θα έχει υπό την εποπτεία του ο νέος γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα τις επόμενες ημέρες.

Το πρόσωπο που θα αναλάβει, αναμένεται να είναι κοινής αποδοχής, ώστε να μην αλλάζει ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, όπως προβλέπεται και στο μνημόνιο, ενώ αρμοδιότητά του θα είναι η παρακολούθηση των εσόδων και των στόχων του προϋπολογισμού.

Εφοροι
Οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας είναι οι πρώτοι που υπέγραψαν τα συμβόλαια απόδοσης, 18μηνης διάρκειας, ενώ ακολουθούν και οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ Αττικής.

Ουσιαστικά, με τα εν λόγω συμβόλαια, οι έφοροι δεσμεύονται για την επίτευξη των στόχων, όσον αφορά στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών, του ΦΠΑ, αλλά και ολοκλήρωσης των ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογούμενους μεγάλου «πλούτου».

Έρχεται η "αυτοκόλλητη" κάρτα του πολίτη;

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση ήταν η ανακοίνωση του Αμερικανού καθηγητή Τζόν Ρότζερς του Πανεπιστημίου του Ιλινόϊς στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Χημικών που έγινε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.
Σε αυτό λοιπόν το συνέδριο παρουσιάστηκε ένα όντως καινοτόμο επίτευγμα της ανθρώπινης σοφίας, το οποίο έχει να κάνει με την παρακολούθηση ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ (π.χ απο δορυφόρο) της λειτουργίας βασικών οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, το μυικό σύστημα κλπ.

Πρόκειται για ένα αυτοκόλλητο παρόμοιο με τα μη μόνιμα τατουάζ που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, στο οποίο υπάρχει προφανώς εκτός των πολύπλοκων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και ένα RFID microchip.

Ένα μικροκύκλωμα δηλαδή το οποίο, όπως έχουμε εξηγήσει αναλυτικά σε παλαιότερες αναρτήσεις μας, συλλέγει, επεξεργάζεται, δέχεται και στέλνει πληροφορίες, δεδομένα, εντολές κλπ.

Αυτό λοιπόν το RFID microchip που όπως ξέρουμε χρησιμοποιείται απο τα αντικλεπτικά αυτοκόλλητα στα ρούχα ενός καταστήματος, μέχρι και στις κάθε είδους "έξυπνες κάρτες" (όπως η "πολυσυλλεκτική-πολυλειτουργική" "Κάρτα Του Πολίτη"), είναι η "καρδιά" αυτού του νέου αυτοκόλλητου "ασύρματου υπολογιστή", διότι περί αυτού πρόκειται, ο οποίος όχι μόνο θα συλλέγει πληροφορίες για την λειτουργία των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού μας αλλά όπως ισχυρίζεται ο καθηγητής Ρότζερς θα μπορεί και να ρυθμίζει ως ένα βαθμό τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν.

Μέχρι εδώ τα "νέα" είναι καλά.

Θα βάζουμε ένα αυτοκόλλητο πάνω μας, το οποίο θα λειτουργεί σαν "κατάσκοπος" και ταυτοχρόνως σαν "νοσοκόμος", εκτελώντας τις εντολές που θα του δίνει απο μακρυά ο θεράπων ιατρός ή τέλος πάντων ...όποιος εμπλέκεται ή και ..διαπλέκεται με την "εταιρεία υγείας" που θα έχει αναλάβει εργολαβικά την ..φροντίδα μας.

Απο εδώ και πέρα όμως τα "νέα" δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλά.

Μέχρι χθές γνωρίζαμε την διάδοση και τις χρήσεις των εμφυτευομένων υποδορίως (με ένεση κάτω απο το δέρμα) microchips τα οποία όπως έχουμε πεί, μπορούν να αντικαταστήσουν πλήθος λειτουργιών και εφαρμογών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με πρώτη και "καλύτερη" την διαρκή δορυφορική παρακολούθηση του "υποκειμένου", του ατόμου δηλαδή - προσώπου ή ζώου- στο οποίο έχει εμφυτευθεί.

Επειδή ο τρόπος "ενσωμάτωσης" αυτού του μικροτσίπ, δηλαδή η υποδόρια ένεση, είδαν ότι εκ της φύσεώς της είναι απωθητικός και δεν πρόκειται να γίνει εύκολα αποδεκτός απο τον κόσμο, προχώρησαν ακόμα περισσότερο και "ανακάλυψαν" ότι με την χρήση της βιονανοτεχνολογίας μπορούν χρησιμοποιωντας εξελιγμένα λέηζερ να επέμβουν στην κυτταρική δομή του υποδορίως ευρισκομένου ιστού μετατρέποντας τον σε ηλεκτρονικό κυκλωμα απλουστερης βέβαια μορφής.


Και πάλι τα εμπόδια ήταν πολλά και αφορούσαν όχι μόνο τον επίσης "εχθρικό" τρόπο κατασκευής του υποδόριου "βιοτατουάζ" αλλά και αυτές καθ΄αυτές τις λειτουργικές του δυνατότητες.


Και να που τα εργαστήρια έφτιαξαν αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα εφαρμοστεί σαν η "καλύτερη" λύση μαρκαρίσματος όλων των δουλοπαροίκων της ραγδαίως εξελισσομένης παγκόσμιας ηλεκρονικής διακυβέρνησης.


Είναι αυτός ο αυτοκόλλητος ασύρματος υπολογιστής του οποίου μία ελκυστική εφαρμογή παρουσιάσθηκε στο προαναφερθέν συνέδριο σαν ένα δυνητικά χρήσιμο και "ανώδυνο" εργαλείο στην επιστήμη της Ιατρικής.

Κάποια μικρά εμπόδια όπως το ότι προς το παρόν δεν είναι αδιάβροχο και στηρίζεται σε χαλαρούς δεσμούς με την επιφάνεια των επιθηλιακών κυττάρων, δεν θα υπάρχουν όταν αυτό το αυτοκόλλητο θα παρουσιαστεί σαν η "ασφαλέστερη" υποκατάσταση κάθε είδους έξυπνης κάρτας συμπεριλαμβανομένης φυσικά και εκείνης που αφορά στην ηλεκτρονική ταυτότητα του κάθε πολίτη (στην Ελλάδα ονομάστηκε "Κάρτα Του Πολίτη").

Με απλά λόγια το "μαρκάρισμα" και η υπαγωγή μας σε καθεστώς διαρκούς δορυφορικής παρακολούθησης, και ηλεκτρονικών "διευκολύνσεων", δεν θα απαιτεί πλέον ούτε "κάρτες", ούτε "ενέσεις", ούτε λέηζερ, ούτε οποιαδήποτε ταλαιπωρία.


Θα πηγαίνεις στο ΚΕΠ θα παίρνεις την "αυτοκόλλητη κάρτα του πολίτη" την οποία αφού τοποθετήσεις κάπου πάνω στο δέρμα σου σύμφωνα με τις οδηγίες του "κατασκευαστή" (π.χ στο χέρι ή στο μέτωπο όπως επιδεικνύεται στις φωτογραφίες του εφευρέτη καθηγητή Rogers), θα θεωρείσαι ως υπαρκτό άτομο, δηλαδή αναγνωρίσιμο απο το σύστημα.


Ο νέος ολοκληρωτισμός δεν θα αφήσει περιθώρια επιλογών στα "υποκείμενα" σε αυτόν "ανθρώπινα τεμάχια". Ή θα έχεις πάνω σου το ηλεκτρονικό ίχνος της εξουσίας ή απλά δεν υπάρχεις.


Κάτι δεν μας θυμίζει αυτό;

Το ανωτέρω σχόλιο στο άρθρο του Έθνους είναι από την Κλασσικοπερίπτωση
ΕΘΝΟΣ: Αυτοκόλλητος... μετρητής υγείας
Εφαρμόζει στο σώμα όπως τα μη μόνιμα τατουάζ. Περιέχει μια λεπτή στρώση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, η οποία ελέγχει συνεχώς τη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου, των μυών και άλλων σημαντικών οργάνων. Παράλληλα, ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τον χρήστη και τον γιατρό του για οτιδήποτε απρόοπτο.

Ιατρικό τσεκάπ εύκολα και γρήγορα υπόσχονται τα νέα ειδικά αυτοκόλλητα που κατάφεραν να κατασκευάσουν Αμερικανοί επιστήμονες!
Τα αυτοκόλλητα αυτά, όπως ανέφερε ο Τζον Ρότζερς του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Χημικών που έγινε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, εφαρμόζουν στο σώμα όπως ακριβώς τα μη μόνιμα τατουάζ και απλά ξεφλουδίζουν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι χρήστες δεν τα αισθάνονται γιατί κρατούνται από τα κύτταρα του δέρματος με ασθενείς δεσμούς van der Waals που αναπτύσσονται μεταξύ των μορίων.


Συγκεκριμένα, τα θαυματουργά αυτοκόλλητα περιβάλλονται από ένα υδατοδιαλυτό πλαστικό υλικό και οι χρήστες μπορούν να επιμηκύνουν τον χρόνο παραμονής του αυτοκόλλητου στο δέρμα τους καλύπτοντάς το με ένα πραγματικό μη μόνιμο τατουάζ και ψεκάζοντας το με σπρέι που κάνει την περιοχή αδιάβροχη.
Πέρα όμως από τη μορφή, αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι η λειτουργία τους, αφού τα αυτοκόλλητα αυτά περιέχουν μια λεπτή στρώση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων η οποία μπορεί να ελέγχει συνεχώς (για όσο το αυτοκόλλητο βρίσκεται πάνω στο δέρμα) τη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου, των μυών και άλλων σημαντικών οργάνων για την υγεία του κάθε ανθρώπου και να ενημερώνουν τον χρήστη και τον γιατρό του για οποιαδήποτε ανησυχητικά σημάδια.

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο χρόνος αντίδρασης σε κάποιο περιστατικό μειώνεται στο μηδέν, αφού τα αυτοκόλλητα αυτά έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν τον γιατρό για οτιδήποτε ανησυχητικό ανά πάσα στιγμή.


Σιλικόνη

Το επαναστατικό σε αυτά τα αυτοκόλλητα είναι η χρήση της κονιορτοποιημένης σιλικόνης με την οποία κατασκευάζονται τα ηλεκτρονικά και η χρήση της για να φτιαχτούν εξαιρετικά λεπτά καλώδια, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στα ηλεκτρονικά αυτά κυκλώματα να ακολουθούν ακριβώς τις κινήσεις του σώματος.


Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζον Ρότζερς, το τελευταίο αυτοκόλλητο που κατασκεύασε με την ομάδα του έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να καταγράφει τη μυϊκή δραστηριότητα, αλλά μπορεί και να ερεθίζει τους μυς της περιοχής στο οποίο είναι κολλημένο ούτως ώστε να αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη στη λειτουργία τους εντοπιστεί. Αλλες χρήσεις που θα μπορούσαν να έχουν τα αυτοκόλλητα του Τζον Ρότζερς είναι να καταγράφουν τις αθλητικές επιδόσεις και να μετρούν εάν το σώμα έχει χάσει πολλά υγρά.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...