2.3.12

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Ξεκινά η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης

thumbΗ δύναμη της αλληλεγγύης έρχεται ως αντίβαρο στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας (Ρέθυμνο, Πρέβεζα, Γιάννενα κτλ) λειτουργούν με επιτυχία Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης με όχημα την εθελοντική συνεισφορά και «όπλο» τη συνέπεια και την ευαισθησία των πολιτών. Στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει να λειτουργεί ένα ακόμα Ιατρείο και για το λόγο αυτό οι πρωτοβουλία υγειονομικών απευθύνει κάλεσμα σε όσους μπορούν να συμβάλουν στη λειτουργία του.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Υγειονομικών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης του Κοινωνικού Ιατρείου:
«Το Κοινωνικό Ιατρείο Aλληλεγγύης ξεκινά την λειτουργία του σε λίγες ημέρες, σε χώρο που διέθεσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στον 1ο όροφο στην Αισώπου 24 (πρώτη προς τα κάτω παράλληλο της Μοναστηρίου, περιοχή Βαρδάρη), από την 7η Νοεμβρίου 2011 θα λειτουργούν καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες εντελώς δωρεάν για ανασφάλιστους-ες, Έλληνες και αλλοδαπούς, τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο. Ραντεβού θα μπορεί κάποιος να κλείσει στο τηλέφωνο             2310 520386      , τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.
Στόχος του Ιατρείου, που το εμπνεύστηκε τον Απρίλη του 2011 είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους-ες πολίτες, Έλληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι-ες σήμερα πετιούνται επίσημα (νομοθετημένα) έξω από το ΕΣΥ, αν δεν έχουν να πληρώσουν το σύνολο του κόστους της θεραπείας ή των εξετάσεών τους.
Για τον εξοπλισμό του ιατρείου και οδοντιατρείου και την αγορά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που θα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς, χρειαζόμαστε την οικονομική ενίσχυσή σας. Επίσης, φάρμακα που πλέον δεν τα χρειάζεστε, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα αν μας τα παραδώσετε, πριν λήξουνε.
Ζητάμε ακόμα την ηθική ενίσχυση και ακόμα περισσότερο την συμμετοχή σας στον αγώνα για την εγκαθίδρυση, ανάπτυξη και ολοκλήρωση ενός πραγματικά δημόσιου, καθολικού, ποιοτικού και φιλικού για τους ανθρώπους Συστήματος Υγείας, χωρίς καμιάς μορφής κοινωνικό αποκλεισμό και πληρωμές από την τσέπη των ασθενών.

Τέλος, καλούμε όλους τους υγειονομικούς που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας να στελεχώσουν το ιατρείο στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ή να συνεργαστούν ως εξωτερικοί συνεργάτες, εξετάζοντας χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση τους ασθενείς που θα παραπέμπονται κατόπιν συνεννόησης από το κοινωνικό ιατρείο
». Κ.Μ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...