2.3.12

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Δείξαμε τον τρόπο. Τολμήστε και κάντε το… εμείς χάσαμε τον ύπνο μας!


Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω πριν πάρεις τηλέφωνο!
Φίλε, φίλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητέ συμπολίτη
Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου προς την ομάδας μας.
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε λάβει εκατοντάδες επιστολές. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να απαντήσουμε λεπτομερώς σε κάθε επιστολή. Θα χρειαστούμε περισσότερες από 15 ημέρες για να ταξινομήσουμε και να αξιολογήσουμε όλο το υλικό που έχουμε λάβει από εσάς. Σας παρακαλούμε δείξτε κατανόηση.
Η επιστολή αυτή περιλαμβάνει απαντήσεις για τα περισσότερα ερωτήματα που έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες.
 • Πληροφορίες για τη δράση με τις πατάτες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας http://www.otoposmou.gr στην ενότητα «2,5€ το δεκάκιλο»
 • Οι παραγγελίες πατάτας για το επόμενο Σάββατο 3 Μαρτίου στην Κατερίνη έχουν ολοκληρωθεί (75 τόνοι). Η επόμενη δράση με τις πατάτες στην Κατερίνη θα πραγματοποιηθεί, πιθανόν, μέσα στον Μάρτιο
 • Οι παραγγελίες γίνονται μόνο μέσω διαδικτύου, από την ειδική φόρμα παραγγελίας της ομάδας  και ΟΧΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ή με αποστολή απλού eMail!
 • Για να κάνετε οποιαδήποτε παραγγελία δεν χρειάζεται να είστε μέλος της ομάδας.
 • Το επόμενο προϊόν που θα παραγγείλουμε θα είναι μάλλον το λάδι. Η διαδικασία επιλογής του παραγωγού θα απασχολήσει την ομάδα τις επόμενες ημέρες.
 • Η ίδια δράση οργανώνεται ήδη από πολίτες διαφορετικών πόλεων. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, με ποιο τρόπο, και βέβαια, ποιες είναι αυτές οι πόλεις και οι πρωτοβουλίες πολιτών ή φορέων που τις οργανώνουν. Γνωρίζουμε, πως πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη, Βέροια, Σκύδρα, Βόλος, Λάρισα, Λαμία, Αθήνα (Βύρωνας, Ν. Ιωνία) βρίσκονται πολύ κοντά στην υλοποίηση της δράσης.
 • Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να σας υποδείξουμε παραγωγούς! Αυτό θα ήταν άδικο απέναντι στους υπόλοιπους παραγωγούς τους οποίους δεν γνωρίζουμε. Ένα τηλεφώνημα στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών ή στο 11 ΧΧΧ είναι αρκετό για να βρείτε παραγωγούς από κάθε περιοχή της χώρας. Στόχος μας ήταν να καταργήσουμε τους μεσάζοντες και όχι να μετατραπεί  η ομάδα μας σε …μεσάζοντα!
 • Θερμή παράκληση: Μην τηλεφωνείτε άλλο! Ότι έγινε το κάναμε, με μεγάλη ευχαρίστηση, στον ελεύθερό μας χρόνο. Τώρα, όμως , φτάσαμε στο σημείο να εργαζόμαστε μόνο....στον ελεύθερό μας χρόνο.
Απλά, τολμήστε και κάντε το! Κι αν πάλι κάτι δεν πάει καλά και χρειαστείτε βοήθεια, ε τότε, πάλι εδώ είμαστε!
Καλή δύναμη σε όλους μας!
 
Ζητούνται εθελόντριες και εθελοντές για την ίδρυση "Κοινωνικού Ιατρείου" στην πόλη μας (Κατερίνη).

Σ: Η φιλανθρωπία - φιλαδελφία  είναι ουσιαστική και άμεση λύση στην οποιαδήποτε ανάγκη και αν παρουσιάζεται στην σύντομη ζωή μας.

 • 1.110 οικογένεις από την Κατερίνη παρήγγειλαν σε 20 ώρες άλλους 75 τόνους πατάτες. Η παράδοση το επόμενο Σάββατο 3 Μαρτίου.
 • Οι παραγωγοί λένε "ευχαριστώ" και χαρίζουν 2 τόνους πατάτες στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» των εθελοντών.
 • Στη Βέροια η επόμενη δράση με 24 τόνους πατάτες από την "Οικολογική Ομάδα Βέροιας"
 • Μαζική αγορά νέων προϊόντων κατ ευθείαν από τους παραγωγούς, όπως λάδι, ρύζι, όσπρια και μακαρόνια, πολύ σύντομα.
Η διάθεση 24 τόνων πατάτας, το μεσημέρι του Σαββάτου 25.02.2012 στην Κατερίνη, ήταν άκρως επιτυχής. Η παράδοση έγινε με υποδειγματικό τρόπο, χωρίς να παρουσιαστεί η παραμικρή δυσκολία. Ναι, κύριε Reichenbach, σχεδιασμένη από έλληνες πολίτες και άψογη οργάνωση «made in Greece».
Ο παραγωγός που ξεπούλησε στην Κατερίνη μέσα σε 4 ώρες το πρωί του Σαββάτου, δεν πρόλαβε να επιστρέψει στο Νευροκόπι. Σήμερα, Κυριακή 26.02, μόλις 24 ώρες αργότερα, οι πιεριείς εθελοντές του παρέδωσαν την επόμενη παραγγελία. Αυτή τη φορά την 3πλάσια ποσότητα: 75 τόνους πατάτες, δηλαδή τρία φορτηγά.
Χρειάστηκαν μόλις 20 ώρες για να παραδώσουν οι 1.110 οικογένειες τις παραγγελίες τους μέσω διαδικτύου και από την Τρίτη, άλλοι δύο παραγωγοί από το Νευροκόπι θα αρχίσουν να συσκευάζουν  τα 3.500 τσουβάλια πατάτες που πρόκειται να πουληθούν το επόμενο Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 στην Κατερίνη.
Ήδη μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας», σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, αποφάσισαν, μέχρι την 15η Μαρτίου,  την πρώτη διάθεση πατάτας και στην πόλη της Βέροιας με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Αθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται επίσης πολύ κοντά για να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.
Οι προτάσεις που έχουν δεχτεί οι κατερινιώτες εθελοντές ανέρχονται σε εκατοντάδες. «Θα χρειαστούμε σίγουρα 10-15 ημέρες για να τις αξιολογήσουμε, να τις ταξινομήσουμε και στο τέλος να ανακοινώσουμε τα επόμενα βήματα για την οργάνωση ενός πανελλαδικού δικτύου» δηλώνουν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, τα οποία τις τελευταίες ημέρες δεν προλαβαίνουν να σηκώνουν τα τηλέφωνα. Πάντως, οι κατηγορίες των ερωτημάτων είναι δύο: «Είμαστε απλοί πολίτες: Πως μπορούμε να το οργανώσουμε στην πόλη μας;» και «Είμαι παραγωγός και έχω αδιάθετη σοδειά: Πως μπορώ να σας διαθέσω τα προϊόντα μου;».
Οι περισσότερες από τις παραπάνω επιστολές τελειώνουν με την ίδια πρόταση-παράκληση: «Συνεχίστε έτσι! Είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε τις προσπάθειές σας.»
Οι τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι για να ευχαριστήσουν τους Πιεριείς που στηρίζουν τα προϊόντα τους, θα διαθέσουν δωρεάν 2 τόνους πατάτες στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...