5.12.11

ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ "Σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι"

Ας προσέξουν το άρθρο αυτό οι εκπαιδευτικοί που δημιουργούν πολλές ενοχές στα ελληνόπουλα!

Σ.Α: Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος διαβάζει και ασχολείται με «εναλλακτικά» θέματα πληροφόρησης. Η ανθρωπότητα αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο τον βρώμικο ρόλο των κατεστημένων ΜΜΕ.

Έτσι όλο και περισσότεροι άνθρωποι καθημερινά αναζητούν πληροφορίες απο ακτιβιστικά, μη ελεγχόμενα απο τους Κοσμοκράτορες μέσα ενημέρωσης.
Αυτό βέβαια το γνωρίζουν και οι Κοσμοκράτορες. Για αυτό και έχουν δημιουργήσει ειδικά «think tanks» με σκοπό την μη στοχοποίηση του εβραϊκού λαού στο σύνολό του. Διαβάστε το σχετικό μας άρθρο εδώ.

Το παιχνίδι αυτό ανεύρεσης κατάλληλου "αποδιοπομπαίου τράγου είναι εξαιρετικά" πολύπλοκο και «υπόγειο».

Μέσα στο κίνημα αντίστασης στην Νέα Τάξη Πραγμάτων υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι «αντιστασιακοί» που σκοπό έχουν το να κατευθύνουν την κοινή γνώμη στην κατεύθυνση που οι Κοσμοκράτορες επιθυμούν. Είναι με λίγα λόγια οι άνθρωποι αυτοί σε διατεταγμένη αποστολή.
Ένας απο αυτούς είναι και ο Νόαμ Τσόμσκυ. Μιλάει εναντίον της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Εναντίον των πολιτικών του Ισραήλ. Δηλώνει αντι-Σιωνιστής.

Δεν λέει όμως ότι όλα τα ΜΜΕ, οι πολυεθνικές, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι μυστικές εταιρείες, ελέγχονται απο Εβραίους στην καταγωγή.

«Φταίνε οι Σιωνιστές και οι Τραπεζίτες», όχι όμως οι Εβραίοι λέει ο Τσόμσκυ.
Αποκρύπτει όμως οτι στο Ισραήλ οι Εβραίοι είναι 90%+ εθνικιστές. Όλες οι μεγάλες εφημερίδες τους είναι εθνικιστικές. Το ίδιο και οι εβραϊκές οργανώσεις σε όλες τις χώρες.
Τώρα τελευταία ακούγεται στην ελληνική «μπλογκόσφαιρα» το όνομα της Ναόμι Κλάιν. Την παρουσιάζουν ως ακτιβίστρια ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Απο την δραστηριότητά της και την προβολή που γίνεται στο πρόσωπό της φαίνεται οτι θα αποτελέσει την «διάδοχο» του Νόαμ Τσόμσκυ, ειδικότερα στον χώρο της Αριστεράς στην Αμερική. Τι περίεργο! Ο ένας Εβραίος διαδέχεται τον άλλο Εβραίο.

Η Κλάϊν έχει μεγάλη απήχηση και στους αριστερούς όλου του πλανήτη αφου δηλώνει σφόδρα «αντικαπιταλίστρια».

Αυτό που δεν γνωρίζουν ή δεν αναφέρουν οι περισσότεροι bloggers που αναδημοσιεύουν άρθρα της Klein είναι ότι και αυτή όπως και ο Τσόμσκυ είναι εβραϊκής καταγωγής και όχι Καναδέζα.

Για την εβραϊκή της καταγωγή είναι εύκολο να διαβάσετε στην Wikipedia.


Η Klain όμως δεν αναφέρει ποτέ την καταγωγή των «μεγαλοκαπιταλιστών» εναντίον των οποίων «μάχεται».

Πρέπει όλοι μας ειδικά όσοι έχουν blogs να είναι πολλοί προσεκτικοί στις προσωπικότητες που προβάλλουν γιατί το κίνημα που δημιουργείται πρέπει να γνωρίζει ακριβώς ποιοί ευθύνονται για την οικονομική κρίση τόσο στην Ελλάδα όσο και στον πλανήτη.
Αν οι άνθρωποι επαναστατήσουν εναντίον λάθος ανθρώπων τότε η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί σε μεγαλύτερη σκλαβιά απο την σημερινή.

Μην ξεχνάτε οτι ηγήθηκαν της Γαλλικής Επανάστασης, της Επανάστασης της Κούβας, της Ρωσίας.. Ηγήθηκαν σε όλες σχεδόν τις επαναστάσεις του πλανήτη.
Οι λαοί σφάχθηκαν αλλά όχι οι Εβραίοι.
Εκατομμύρια Ρώσουν σφάχθηκαν στην Ρώσικη επανάσταση, αλλά σχεδόν κανένας Εβραίος. Όσοι πέθαναν πέθαναν απο λάθος.

Αφορμή για να γραφτούν τα παραπάνω είναι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" και αναδημοσιεύτηκε απο πολλά ιστολόγια. Το άρθρο ακολουθεί:

ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ "Σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι"

Η διάσημη καναδέζα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, συγγραφέας του «Δόγματος του σοκ» που κατακρίνει τον «καπιταλισμό της καταστροφής», μιλάει για τον ρόλο του ΔΝΤ και τους κινδύνους για την Ελλάδα
ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ  "Σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι"
«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας» λέει η κυρία Κλάιν. «Αυτό που με εντυπωσίασε», σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν» (RΕUΤΕRS/ GΟRDΟΝ ΤΕRRΙS)

Η Ναόμι Κλάιν μιλάει.. με μια τόσο απαλή φωνή που δεν μπορείς να φανταστείς ότι κρύβει μέσα της τόσο δυναμισμό. Και επίσης, ούτε ότι αυτή η 40χρονη Καναδέζα θεωρείται από πολλούς μία από τις πιο μαχητικές δημοσιογράφους της εποχής μας, με τέτοια
απήχηση στην αμερικανική Αριστερά που πολλοί να τη θεωρούν ακόμη και διάδοχο του Νόαμ Τσόμσκι. 
Οταν λοιπόν τη ρωτήσαμε ποια είναι η άποψή της για την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, υπήρξε καταπέλτης: «Η 
Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Εχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι». Η κυρία Κλάιν μένει μόνιμα στο Τορόντο του Καναδά, μαζί με τον σύζυγό της Αβι Λιούις. Σε 
λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει στην ελληνική γλώσσα το τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Το δόγμα του σοκ» («Τhe Shock Doctrine»), το οποίο αποτελεί μια σκληρή πολεμική εναντίον του 
«καπιταλισμού της καταστροφής», όπως η ίδια τον αποκαλεί.
Στο βιβλίο «Το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν υπάρχει μια λεπτομερέστατη καταγραφή της δράσης του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες την τελευταία 30ετία, όπου αποτυπώνονται οι δραματικές επιπτώσεις της παρέμβασής του, κυρίως στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Βολιβία), αλλά επίσης στη Ρωσία.

«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν.«Αυτό που με εντυπωσίασε» σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Οταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».

Μετά βέβαια το κλίμα σταδιακά άλλαξε. «Οταν τα πράγματα δυσκόλεψαν,άρχισε η “εκπαίδευση”. Κατ΄ αρχάς,το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστεάρρωστοι,ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίαςη οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου».«Πρόκειται» τονίζει η γνωστή συγγραφέας «για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς».

Κατά μία έννοια, «η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική. Στην πορεία,ο στόχος από την παρέμβαση της τρόικας άλλαξε» υπογραμμίζει. «Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο,δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση τωντραπεζών,η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων» λέει η κυρία Κλάιν.

«Σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία» 
«Στην Ουάσιγκτον υπάρχουν ορισμένα θέματα ταμπού και ο Ομπάμα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει αυτό» λέει η κυρία Κλάιν για τον αμερικανό πρόεδρο
«Γιατί το κοστούμι του ΔΝΤ δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χώρας και είναι ίδιο για όλες;» ήταν μία από τις ερωτήσεις προς την κυρία Κλάιν.«Πραγματικάδεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση» παραδέχεται με μια μικρή δόση ενοχής.«Είναι απορίας άξιο πώς δεν κατάλαβαν ας πούμε ότι, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει σε υποτίμηση, ο πληθωρισμός λογικά θα ανέβαινε.Υπάρχει επίσης και κάτι άλλο» προσθέτει.«Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το2008,οι περισσότεροι ανέμεναν ότι το ΔΝΤ θα άλλαζε μυαλά. Περιμέναμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θαυπερίσχυε του αμερικανικού.Τώρα γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιοπαραμένει άγνωστο.Ισως οι άνθρωποι του ΔΝΤ να έχουν πέσει όλα αυτά τα χρόνια σε μια ιδεολογική παγίδα».

Ωστόσο, όπως εξηγεί η κυρία Κλάιν, μετά και την εμπειρία της Αργεντινής,«το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει,τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του. Και βέβαιαη εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους».«Τώρα όμως» επισημαίνει «το ΔΝΤ βρήκε μια νέα “αγορά”:την Ευρώπη.Κατάέναν περίεργο τρόπο,σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία».

Τι λέει για τον Ομπάμα 
«Οι νέοι άνθρωποι έχουν χάσει πλέον τον ενθουσιασμό που είχαν για τονΜπαράκ Ομπάμα » δηλώνει η κυρία Κλάιν. «Ο Ομπάμα ήταν εκπληκτικός στην προεκλογική εκστρατεία του. Εκανε τους Αμερικανούς να αισθάνονται ότι μπορούν να γίνουν καλύτεροι. Ωστόσο, στην Ουάσιγκτον υπάρχουν ορισμένα θέματα που είναι ταμπού,όπως η Γουόλ Στριτ ή το Ισραήλ.Και ο Ομπάμα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει αυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Δημοκρατικοί να χάσουν την εμπιστοσύνη της βάσης τους.Πάρτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τώρα που έφυγε από τον Λευκό Οίκο ο Λάρι Σάμερς οι φήμεςλένε ότι θα τον αντικαταστήσει ένα στέλεχος της Γουόλ Στριτ.Ολα αυτά θα κριθούν στις επικείμενες εκλογές για το Κογκρέσο» καταλήγει.

Η «Πασιονάρια» του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης 
«Δεν αποφάσισα εγώ να γράψω αυτό το βιβλίο. “Εκείνο” το αποφάσισε για μένα» λέει για το «Το δόγμα του σοκ» η Ναόμι Κλάιν
Οταν ήταν μικρή, η Ναόμι Κλάιν συνήθιζε να ψωνίζει συνέχεια. Ποιος να φανταζόταν ότι αρκετά χρόνια αργότερα θα έγραφε ένα βιβλίο που από πολλούς χαρακτηρίστηκε η «Βίβλος» κατά των πολυεθνικών. Το «Νo Logo: Νo Space, no choice, no jobs: Η βίβλος του αντι-εταιρικού ακτιβισμού», που εκδόθηκε το 2000, τη μετέτρεψε ουσιαστικά σε «πασιονάρια» του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης.

Γεννηθείσα το 1970 στο Μόντρεαλ από αριστερή οικογένεια που μετανάστευσε το 1967 από τις ΗΠΑ στον Καναδά λόγω αντίθεσης στον πόλεμο στο Βιετνάμ, η νεαρή Ναόμι μεγάλωσε σε ένα πολιτικοποιημένο περιβάλλον. Σήμερα ερευνά μανιωδώς διάφορα θέματα και προσφέρει μια εναλλακτική ματιά στα πράγματα. Το 2007 εκδόθηκε «Το δόγμα του σοκ» και, όπως λέει η ίδια, «δεν αποφάσισα εγώ να γράψω αυτό το βιβλίο.“Εκείνο” το αποφάσισε για μένα. Είχα πάει στο Ιράκ όταν ο Πολ Μπρέμερ διοικούσε τηχώρα αμέσως μετά τον πόλεμο. Οι Αμερικανοί είχαν αποφασίσει ναεφαρμόσουν την τακτική του “σοκ και δέους” με την οποία κέρδισαν τον πόλεμο και στην οικονομία. Αδιαφόρησαν πλήρως για το τι συνέβαινε στο Ιράκ και ήθελαν να ιδιωτικοποιήσουν αμέσως τα πάντα. Να φανταστείτε ότι ο διερμηνέαςμου δεν γνώριζε να υπάρχει λέξη για την ιδιωτικοποίηση στα ιρακινά.Ετσι άρχισα να γράφω για τον καπιταλισμό της καταστροφής γνωρίζοντας από πρώτο χέρι και την εμπειρία της Αργεντινής».

Το νέο βιβλίο της θα έχει θέμα την κλιματική αλλαγή και έχει ήδη αρχίσει έρευνα. Για αυτό και έχει περιορίσει τις διαλέξεις της ανά τον κόσμο αλλά προλαβαίνει να γράφει άρθρα για έντυπα όπως η βρετανική εφημερίδα «Guardian» και το αμερικανικό περιοδικό «Τhe Νation».

tovima


Αναδημοσίευση απο http://hellenicrevenge.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...