4.11.11

Επεισοδιακή συνέντευξη του Max Keiser στο Press TV. Υπερασπίζεται το δημοψήφισμα του ΓΑΠ, επιτίθεται σε Έλληνα ανταποκριτή που τον αποκαλεί δοσίλογο

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ: Ο Έλληνας ανταποκριτής από την Αθήνα, (Θεόδωρος Τσακίρης) λέει : «Ακούω συνέχεια για εθνική κυριαρχία. Για ποια εθνική κυριαρχία μιλάμε; Κάθε κράτος μέλος της ΕΕ έχει παραχωρήσει με την θέλησή του μέρος της εθνικής κυριαρχίας του στην ΕΕ για να αποκομίσει τα οφέλη. Ήδη αντιπροσωπεία της τρόικα υπάρχει μόνιμα στην Ελλάδα. Για ποια κυριαρχία μιλάμε αυτά είναι μ….ς. Εάν φύγουμε από το ευρώ θα γυρίσουμε στην δεκαετία του ’40. Δεν είμαι υπερασπιστής της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά λάθη. Άλλες χώρες, όπως η Τουρκία, τα κατάφεραν καλύτερα…». Κάποια στιγμή που ο Keiser του λέει ότι υπερασπίζεται ένα βιαστή και μοιάζει με τους δοσίλογους της κατοχής ο Τσακίρης λέει σε ελληνικά «είναι ηλίθιος ο άνθρωπος», ενώ μετά του λέει ότι χρειάζεται ψυχίατρο!
Δείτε το βίντεο:
Παρακάτω το κείμενο όπως παρουσιάζεται στο Press TV, όπου αναφέρονται μόνο τα λόγια του Keiser (όλη η εκπομπή εδώ):
PRESS TV (2 Νοεμβρίου): Οι παγκόσμιες αγορές μετοχών έχουν βυθιστεί μετά την ανακοίνωση σοκ της Ελλάδας ότι θα διεξάγει δημοψήφισμα για μια συμφωνία διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η απόφαση έχει προκαλέσει φόβους ότι η απόρριψη της αντιλαϊκής συμφωνίας με την ΕΕ θα ανανεώσει τους κινδύνους μιας ελληνικής χρεοκοπίας και θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα να φύγει από την ευρωζώνη.
Το Press TV συνομιλεί με τον Max Keiser, χρηματοδοτικό δημοσιογράφος και εκφωνητή στο Παρίσι, για να πάρει την άποψή του για το θέμα.
Μαζί είναι επίσης δύο επιπλέον άτομα, ο Θεόδωρος Τσακίρης από την Αθήνα και ο Shabbir Razvi από το Λονδίνο. Το παρακάτω είναι μια πρόχειρη μεταφορά της συνέντευξης:
Press TV: Max, τι λες για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος; Θέλω να πω, υπάρχει μια συμφωνία διάσωσης για την οποία έχει αγωνιστεί για να την πάρει, και τώρα κάνει έκκληση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Keiser: Έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση εδώ και πολλά χρόνια και για να πάμε πίσω όταν η Ελλάδα προσχώρησε στο ευρώ και η Goldman Sachs συμμετείχε σε 16 διαφορετικές περιπτώσεις λογιστικής απάτης για να κρύψει ελληνικό χρέος, αυτό έβαλε τον Παπανδρέου και την ελληνική κυβέρνηση σε μια φοβερή θέση για να προχωρήσουν.
Πρόσφατα, καθώς έχουν προσπαθήσει να διαπραγματευτούν τον δρόμο τους μέσα από αυτή την κατάρρευση των πιστώσεων σε όλο τον κόσμο, και πάλι αυτός μπαίνει σε μια φρικτή θέση και κάνει το σωστό πράγμα εδώ, ζητώντας αυτό το δημοψήφισμα, επειδή δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να ψηφίσουν για την κυριαρχία τους, αν θέλουν να είναι κυρίαρχοι ή όχι.
Αυτό είναι το διακύβευμα και η διάσωση. Μπορούν να πάρουν τα χρήματα, αλλά χάνουν την κυριαρχία τους. Πολλοί Έλληνες θα προτιμούσαν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και να προχωρήσουν μετά από εκεί και πέρα.
Press TV: Μιλώντας για το αν η Ελλάδα τώρα κοιτάει για την κυριαρχία της ή μάλλον προτίθεται να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εκτός από τις εικασίες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει ίσως την ανακοίνωση αυτή για τους δικούς του πολιτικούς λόγους, πιστεύετε τώρα ότι οι Έλληνες διαδηλωτές μπορούν τώρα να λένε στον εαυτό τους, "Εντάξει, τώρα οι αρχές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το σχέδιο διάσωσης δεν πρόκειται να λειτουργήσει για εμάς, ότι θα φέρει ακόμα περισσότερο χρέος για μας και δεν είναι ο δρόμος προς τα εμπρός";
Keiser: Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα - όπως υπάρχει σήμερα – χρειάζεται να υποστεί ευθανασία και ο Παπανδρέου έχει τη θέση, την ευκαιρία, να είναι ο γιατρός [Jack] Κεβορκιάν και να εκτελέσει αυτή τη δολοφονία ελέους.
Όπως προαναφέρθηκε, αν η Ελλάδα πέσει, το ίδιο θα γίνει με την ευρωζώνη, το ίδο με το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, επειδή όλα συνδέονται μεταξύ τους μέσω των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (credit default swaps - τα γνωστά cds). Πρέπει να έχουμε την παγκόσμια κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Χρειαζόμαστε μια συνολική επαναφορά στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.
Οι επιχειρήσεις της Wall Street, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan πρέπει να υποστούν ευθανασία, ώστε να μπορούμε να ανοικοδομήσουμε ένα σύστημα που δεν θα διοικείται από ανθρώπους όπως ο Jon Corzine, που διοικούσε την Goldman Sachs, στη συνέχεια, έγινε κυβερνήτης του New Jersey, τώρα έχει συλληφθεί να κλέβει 600 εκατομμύρια δολάρια περίπου από πελάτες, και τώρα είναι ο νέος επικεφαλής [του] ... MF Global.
Έτσι, είναι ένας οικονομικός τρομοκράτης, σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους γίνει ευθανασία και ο Παπανδρέου θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο δόκτωρ Κεβορκιάν, να βγάλει τις τράπεζες έξω από τη δυστυχία τους και να μας κάνει όλους μας μια χάρη.
Press TV: Μερικοί κριτικοί έχουν αμφισβητήσει τον χειρισμό της ΕΕ για την ελληνική κρίση, λέγοντας ότι αυτό τελικά θα κάνει την Ελλάδα να γίνει υποτελής των μεγάλων τραπεζών. Πείτε μας την άποψή σας επ 'αυτού.
Keiser: Δεν καταλαβαίνω τη θέση του ομιλητή στην Αθήνα. Ακούγεται σαν ένας από τους συνεργάτες κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπλέον, λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την εθνική της κυριαρχία μέχρι τέλους ... Υπερασπίζεται ένα βιαστή.
Ακούγεται σαν να είναι η υπεράσπιση ενός βιαστή. Αναρωτιέμαι πώς η γυναίκα του και η κόρη του θα αισθανόταν αν ήταν θύματα βιασμού και υπερασπιζόταν ένα βιαστή. Η Ελλάδα είναι οικονομικά βιασμένη και αυτός ο τύπος υπερασπίζεται τον οικονομικό βιασμό.
Θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του και θα πρέπει να βγει από τη χώρα αμέσως επειδή είναι συνεργάτης με έναν οικονομικό τρομοκράτη.
Press TV: Το ζήτημα του δημοψηφίσματος και η κατάσταση στην Ελλάδα πως θα επηρεάσει τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, ειδικά τώρα, που η Ιταλία είναι το ερώτημα;
Keiser: Ο ομιλητής στην Αθήνα, μόλις πριν από λίγο έλεγε ότι ο Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι ένοχος και ίσως έχει κάνει κάποιες κακές επιλογές, αλλά αυτό είναι όλο; Αλλά αυτό είναι φυσικά ψευδές.
Πιάστηκε επ 'αυτοφώρω για κλοπή 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανταλλαγής κινδύνου πριν από μερικά χρόνια ότι εργαζόταν για τους εσωτερικούς του φίλους. Αυτό είναι τυραννικό, ο άνθρωπος είναι μία πλήρης απειλή και ακόμη και οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν δέχονται το γεγονός ότι ελέγχονται από καρτέλ, από ένα οικονομικό τρομοκράτη. Είναι μια θλιβερή ημέρα στην Ελλάδα.
Τώρα πώς αυτό θα επηρεάσει την Ιταλία, φυσικά, είναι μεταδοτικό. Αυτό εξαπλώνεται στην Ιταλία, αλλά είναι ένα καλό πράγμα, επειδή θέλουμε αυτό το σύνολο του τραπεζικού συστήματος να καταρρεύσει, γιατί θέλουμε να επαναφέρουμε το τραπεζικό σύστημα, γιατί λειτουργεί κάτω από σκληρούς οικονομικούς τρομοκράτες και πρέπει να κάνουμε κάτι γι 'αυτό και αν αυτή είναι η αρχή του τέλους για την οικονομική τρομοκρατία, τότε αυτό είναι μια μεγάλη μέρα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...