4.11.11

ΗΠΑ: Εχθροί του έθνους όσοι δεν δέχονται τον ‘γάμο’ των ομοφυλόφιλων. «Αντι-αμερικάνους», τους χαρακτηρίζει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ένας εργαζόμενος στην Αρχιεπισκοπή στη Νέα Υόρκη προειδοποιήθηκε για «επικείμενη δίωξη» αφότου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, αποκάλεσε, την προηγούμενη εβδομάδα, όσους είναι αντίθετοι στο «γάμο» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ότι κάνουν «διακρίσεις» και ότι είναι «αντι-αμερικάνοι».
Ο κυβερνήτης, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψήφιση από την πολιτεία του "γάμο" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, τον Ιούνιο, κλήθηκε από το φόρουμ των New York Times να πει ποια επιχειρήματα κατά του "γάμου" του ιδίου φύλου βρήκε πειστικά.
«Καμία», είπε. "Δεν υπάρχει καμία απάντηση από την άλλη πλευρά. Πραγματικά δεν υπάρχει. Τελικά, είναι, «Θέλω να κάνω διακρίσεις». Και αυτό είναι αντι-Νεουρκέζικο. Είναι αντιαμερικανικό».
Ο Ed Mechmann της Αρχιεπισκοπής του Γραφείου Οικογενειακή Ζωή της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι ανατρίχιασε που ένας κορυφαίος αξιωματούχος της πολιτείας θα κηρύξει ένα τόσο μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ως «πολιτικούς παρίες». Προειδοποίησε τους καθολικούς για «επικείμενες διώξεις," λέγοντας ότι ο Cuomo ουσιαστικά δήλωσε ότι είμαστε «εχθροί του κράτους και του έθνους».
"Στην πραγματικότητα, ο κ. Cuomo δεν διαφωνεί μόνο με τα επιχειρήματα μας, αρνείται την ύπαρξή τους», δήλωσε ο Mechmann στο blog της Αρχιεπισκοπής. «Αυτός πιστεύει καθαρά ότι είναι ολέθρια και κινούμενα μόνο από μίσος».
"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δηλώνει ότι είμαστε «αντιαμερικανοί» - δηλαδή, εχθροί του έθνους μας», συνέχισε.
"Αυτό είναι τρομακτικό. Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί η δύναμη της πολιτείας να κάνει στους εχθρούς της", πρόσθεσε.
Αυτή την εβδομάδα, αιδ. Jason J. McGuire της οργάνωσης ‘New Yorkers for Constitutional Freedoms’ εξέδωσε μια ανοιχτή επιστολή αποκαλώντας τα σχόλια του Cuomo "επίθεση" στο μισό πληθυσμό της Αμερικής και απαίτησε μια συγγνώμη.
Τον Ιούλιο, ο Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης Timothy Dolan προειδοποίησε ότι, αν η εμπειρία από άλλες υποθέσεις αποτελεί ένδειξη, όσοι είναι πιστοί στην παραδοσιακή οικογένεια "σύντομα θα παρενοχλούνται, θα απειλούνται, και θα οδηγούνται στα δικαστήρια να καταδικαστούν."
Χριστιανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και αλλού έχουν χάσει τις δουλειές τους, έχουν συρθεί στα δικαστήρια μέσα από χρονοβόρες δίκες για χάριν των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα και έχουν ανακριθεί γιατί δεν αποδέχονται τον ομοφυλόφιλο τρόπο ζωής, απολύονται γιατί δεν διευκολύνουν τους γκέι «γάμους», ή ακόμα και γιατί παραλείπουν να αναγνωρίσουν τις παρελάσεις των ομοφυλόφιλων και τα “gay prideevents.
"Όπως και ο Άγιος Thomas More (Άγγλος δικηγόρος και καθολικός άγιος, που αποκεφαλίστηκε το 1535) είμαστε πρόθυμοι να μπούμε στη φωτιά , ακόμα και να χάσουμε το κεφάλι μας ακολουθώντας τη συνείδησή μας που έχει σχηματιστεί από αποκάλυψη του Θεού και την διδασκαλία της Εκκλησίας Του, ακόμα κι αν δεν είναι ‘πολιτικά ορθό’, αλλά και να συγκρουστούμε με τις απαιτήσεις του βασιλιά να επαναπροσδιορίσει το γάμο", δήλωσε ο Dolan.
Αμέσως μόλις αναγνωρίστηκε με νόμο ο "γάμος" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στη Νέα Υόρκη, πολιτειακοί αξιωματούχων ξεκίνησαν πιέσεις στους ληξίαρχους να υπογράφουν άδειες γάμου για ζευγάρια του ίδιου φύλου.
Τον Ιουλίου όταν έγινε γνωστή η είδηση ​​ότι ο πρώτος Ληξίαρχος είχε παραιτηθεί, για αυτό, ο Cuomo επέμεινε ότι οι ληξίαρχοι πρέπει να θέσουν το νόμο πάνω από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. "Όταν τηρείς το νόμο του κράτους, δεν έχεις να διαλέξεις και να επιλέξεις ποιο νόμο», είπε. «Δεν έχει να πεις, ‘Μου αρέσει αυτός ο νόμος και θα τον τηρήσω το νόμο, ή δεν μου αρέσει αυτός ο νόμος και δεν θα τον τηρήσω»- δεν μπορείς να το κάνεις αυτό."
«Οι νόμοι θα πρέπει να είναι υψίστης σημασίας, και θα πρέπει να είναι πάνω από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σου», πρόσθεσε.
Η Νέα Υόρκη ήταν η έκτη πολιτεία των ΗΠΑ που αναγνώρισε τον "γάμο" των ομοφυλόφιλων εκτός από την περιοχή της Κολούμπια.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...