12.10.11

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


πηγή: ΑΠΕ 
«Πρωτοφανή άσκηση βίας» εντός των ορίων της Ελληνικής Δημοκρατίας και «επικίνδυνη εκτροπή» εντός του Αγίου Όρους χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την συνεχιζόμενη «κατάληψη» του κτιριακού συγκροτήματος της μονής Εσφιγμένου, από τους σχισματικούς πρώην Εσφιγμενίτες μοναχούς.
Κατά την επίσκεψη του στο Αντιπροσωπείο της νέας Μονής Εσφιγμένου (που στελεχώθηκε απο τη νέα αδελφότητα των Κατσουλιέρηδων) στις Καρυές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφερόμενους στους καταληψίες σχισματικούς μοναχούς ξεκαθάρισε ότι "η υπόθεση της εκκλησιαστικής αντιμετωπίσεως των εισέτι εντός των τειχών της Μονής και των λοιπών εξαρτημάτων αυτής παραμενόντων, να θεωρείται παρ' απάντων λήξασα, οριστικώς".
Υπογράμμισε ότι το ίδιο ισχύει και από διοικητικής και δικαστικής πλευράς, για την κατάληψη, «κολασθείσας» και «ως ποινικό αδίκημα», καθώς σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους απαγορεύεται η εγκαταβίωση σχισματικών στη μοναστική πολιτεία.
Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι η «Μητήρ Εκκλησία» με πολύ θλίψη παρακολουθεί «όργανα τινά ανεχόμενα εισέτι το φαινόμενον της καταλήψεως» και συνέστησε στους μοναχούς της νέας αδελφότητας υπομονή και αγώνα μέχρι την αποκατάσταση «της κανονικότητος και της νομιμότητος».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε ότι τυχόν διαφωνίες μεταξύ των μοναχών πρέπει να λύνονται με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων εντός της εκκλησίας και να μην την οδηγούν σε «σχισματικήν διάσπαση», υπενθυμίζοντας ότι οι καταληψίες μοναχοί, παρά τις προσπάθειες των προκατόχων του Αθηναγόρα και του Δημητρίου, αλλά και επί των ημερών του, αρνήθηκαν την πνευματική ενότητα και συνεργασία με τις άλλες δεκαεννέα μονές.
Από την πλευρά του ο ηγούμενος της νέας Μονής Εσφιγμένου Χρυσόστομος, προσφωνόντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη ζήτησε από την «πολιτεία να αποκαταστήσει την τάξη και την νομιμότητα» και να μην επιτρέψει τις «αυθαίρετες παρεμβάσεις» και την «άναρχη υλοτόμηση» από τους καταληψίες, που απειλούν το κτίσμα και το φυσικό περιβάλλον γύρω από την ιστορική μονή.

σχόλιο αναγνώστη

Mιχαλης Kαρακατσανης 1:25am Oct 11

Είναι αδιανόητο πραγματικά άνθρωποι που λένε πως υπηρετούν τον κύριο μας Ιησού Χριστό, να είναι οι σχεδιαστές μιας τέτοιας απόφασης , και αναφέρομαι περισσότερο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και σε όλους όσους συμφωνούν με τον διωγμό των πατερών της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Οι φωνές που ομολογούν την αλήθεια δεν θα πρέπει να ακούγονται , για να μην χαλάσουν τα σχέδια των Οικουμενιστών , της Μασονίας και όλων των προδρόμων του Αντίχριστου. Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο φανάρι και η εδώ επίσκεψη του Βαρθολομαίου πριν από λίγες μέρες φαίνεται πως δίνει νέα δυναμική και στον αγώνα κατά της Εσφιγμένου. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο άλλωστε το πώς η επιστολή του κ. Φλωρίδη στην κ. Μπακογιάννη στάλθηκε κατά την ίδια σχεδόν χρονική περίοδο.

Ο κ. Φλωρίδης μάλλον δεν γνωρίζει καλά τα αίτια της στάσης των πατέρων της Εσφιγμένου, και ότι εδώ δεν πιάνουν τα νομικά αλλά τα πνευματικά , γιατί μιλάμε για πίστη και το ζήτημα αυτό μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από έναν θρησκευτικό διάλογο και σε καμιά περίπτωση με την Βία.

Πατέρες που όλοι μέρα προσεύχονται για όλους εμάς τους κατάπτυστους και για την σωτηρία μας, πατέρες που δεν θέλουν να παίρνουν λεφτά …….που δεν θέλουν ανέσεις, που δεν τους ενδιαφέρει αν θα τα έχουνε καλά με τους μεγάλους και τρανούς επί της γης , παρά μόνο με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό , αυτοί θέλετε κ. Βαρθολομαίε , κ. Φλωρίδη, κ. Μπακογιάννη και λοιποί να εκδιωχθούν ;

Είναι πραγματικά για να κλαίει κανείς βλέποντας όλα αυτά.

Τόση διαφθορά γύρω μας , τόσο παρακμή , τόσα σκάνδαλα, και το πρόβλημα είναι οι μοναχοί Εσφιγμενίτες που το μόνο που κάνουν είναι να ομολογούν την ΑΛΗΘΕΙΑ , που δεν βολεύει το σύστημα του Αντίχριστου .

Παρέμβαση του εισαγγελέα που δεν στέκει γιατί εδώ δεν υπάρχει νομική βάση.

Τι κατηγορίες θα τους απαγγείλετε κ. Φλωρίδη;

Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί δεν συλλειτουργείτε και δεν κάνετε διάλογο με τον αιρετικό Πάπα ;

( Οι Άγιοι πατέρες τα έχουνε πει αυτά , και υπάρχουν συνοδικές αποφάσεις και διαταγές για να κρατάμε κάποιες αποστάσεις από τους αιρετικούς που οι Εσφιγμενίτες τηρούν . )

Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί δεν παίρνετε τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή ένωση ;

( Αν και για αυτό βρέθηκε λύση , αφού χτίστηκε Εσφιγμένου δεύτερη για να μην υπάρχουν οικονομικές απώλειες. Οπότε ποιος ο λόγος ανησυχίας ; Και από όσα γνωρίζω μέχρι σήμερα κανείς άλλος δεν έχει κατηγορηθεί γιατί δεν τα "παίρνει" . Νομίζω πως υπόλογος είναι κάποιος που τα "παίρνει " παράνομα. Αλλάξανε μήπως οι νόμοι ; )

Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί είστε σχισματικοί ;

( Σχισματικοί από πολλά κοσμικά μπορεί να είναι , αλλά από τον Χριστό και την ομολογία της πίστεως σε καμιά περίπτωση . Μάλλον τους διώκτες τους θα έπρεπε να κατηγορήσετε ως Σχισματικούς .

Ο κυριός μας Ιησούς Χριστός είπε......

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΟΔΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ

Ποιοι ομολογούν την αλήθεια και ποιοι την φοβούνται ;
( Αυτοί που με την Βία πάνε να επιβάλουν την αλήθεια τους είναι αυτοί που την φοβούνται . αυτοί που την ομολογούν είναι αυτοί που καλούν τους κατήγορους τους σε δημόσιο διάλογο. )

Για αυτό και πάνε να την χτυπήσουνε όχι με επιχειρήματα γιατί ξέρουν πως δεν θα μπορέσουν να δικαιωθούν , αλλά με την Βία . Αν είναι ποτέ δυνατόν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...