7.9.11

Ο Τρισέ οραματίζεται συνομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ευρώπης με έναν υπουργό Οικονομικών που θα επιβάλει αποφάσεις

Επιτακτική θεωρεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ την ανάγκη για ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης και την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα, την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δείχνουν να μη βιάζονται ιδιαίτερα.
Τα ευρωπαϊκά κείμενα και οι εθνικές νομοθεσίες που «θα επιτρέψουν την στενότερη επιτήρηση των δημοσιονομικών εξελίξεων σε εθνικό επίπεδο και πρέπει να υιοθετηθούν εντός ολίγων ημερών, είναι επιτακτικής σημασίας», δήλωσε ο κ. Τρισέ, σε ομιλία του στο Institut Montaigne στο Παρίσι.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε επίσης ότι είναι επείγουσα ανάγκη η εφαρμογή των αποφάσεων, οι οποίες ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου για την Ελλάδα: «Αυτό είναι επίσης επείγουσας και επιτακτικής σημασίας, η εφαρμογή του συνόλου των αποφάσεων», τόνισε.
«Δεν υπάρχει πλέον σκιά αμφιβολίας για το γεγονός ότι η κρίση έχει ξεκάθαρα αποκαλύψει ότι η διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ είναι απολύτως ουσιαστικής σημασίας για την ανάδειξη μίας συναίνεσης για την εξαιρετικά σημαντική ενίσχυση του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης», υποστήριξε.
«Θα έχουμε εντός του προσεχούς διαστήματος ένα νέο όργανο επιτήρησης των μακρο-οικονομικών πολιτικών, των δεικτών ανταγωνιστικότητας και των ανισοτήτων στη ζώνη του ευρώ», πρόσθεσε.
Μακροπρόθεσμα, ανέφερε, «μπορούμε να φαντασθούμε μία συνομοσπονδιακή κυβέρνηση με έναν υπουργό Οικονομικών που θα μπορεί να διασφαλίσει το σύνολο της διακυβέρνησης της Ευρωζώνης και να επιβάλει τη μία ή την άλλη απόφαση», διευκρινίζοντας ότι το πρόσωπο αυτό θα έχει την ευθύνη να υποστηρίξει «την ευρωπαϊκή θέση στις διεθνείς διαπραγματεύσεις» σε χρηματοπιστωτικό επίπεδο.
Σχ. ΚΟ: Στο μεταξύ, (αν δεν το μάθατε) ο GAP ξαναμίλησε για «παγκόσμια διακυβέρνηση» (καταντάει βαρετό πλέον), αλλά επειδή, μάλλον, του είπαν να μην το πολυλέει, πρόσθεσε (με βαριά καρδιά) το βαρύγδουπο «έστω».. μιας «πιο ισχυρής», (για να βαράει στα κεφάλια των Ευρωπαίων με συνοπτικές διαδικασίες) «δημοκρατικής» (εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι, αφού πως είναι δυνατόν να είναι δημοκρατική, αφού δεν θα εκλέγεται από τον λαό)...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...