10.6.11

ΙΑΠΩΝΙΑ: Νέο σούπερ-γρήγορο βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης ταυτότητας οδηγεί σε card-less ATM


Ένας σαρωτής (scanner) δακτυλικών αποτυπωμάτων και παλάμης παρουσιάστηκε από την Fujitsu Laboratories στις 1 Ιουνίου που είναι ικανός για την ταυτοποίηση των ατόμων σε μόλις δύο δευτερόλεπτα (φωτογραφία από την Fujitsu).
Η Fujitsu Laboratories έχει αναπτύξει ένα νέο υψηλής πιστότητας βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης που είναι ικανό να εντοπίσει ένα άτομο μεταξύ ακόμη και ενός εκατομμυρίου αρχείων σε μόλις δύο δευτερόλεπτα.
Η νέα τεχνολογία που ανακοινώθηκε την 1η Ιουνίου όχι μόνο σαρώνει τα δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά διαβάζει και το σχέδιο των αιμοφόρων αγγείων στην παλάμη του χεριού του ατόμου. Επιπλέον, ο γρήγορος χρόνος αναγνώρισης σημαίνει ότι οι καταναλωτές είναι πιθανό σύντομα να το δούνε σε μέρη όπως ΑΤΜ, όπου θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως έλεγχος ταυτότητας χωρίς κάρτα (card-less ID) για αποσύρσεις και καταθέσεις.
Επί του παρόντος, τα βιομετρικά συστήματα ασφάλειας συνήθως συνδυάζονται με δελτία ταυτότητας. Πληροφορίες σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα ή τα σχέδια αιμοφόρων αγγείων καταγράφονται στην κάρτα για γρήγορη πρόσβαση κατά τη σάρωση του χρήστη. Σύμφωνα με την Fujitsu Laboratories, η ικανότητα να ελέγχονται ταυτότητες μεταξύ 1 εκατομμυρίων αρχείων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς τη χρήση κάρτας ταυτότητας, είναι μια παγκόσμια πρωτιά, επιδέξια να λειτουργήσει στο 1/10 του χρόνου που απαιτείται από τα σημερινά συστήματα.
Η Fujitsu Laboratories, ένα τμήμα της έρευνας του γίγαντας των ηλεκτρονικών Fujitsu, λέει ότι χρησιμοποίησε μερικές ενδιαφέρουσες τεχνικές βελτίωσης των δεδομένων για να έχει ταχύτητα επεξεργασίας των δεδομένων και αποτελέσματα υψηλής πιστότητας. Οι ερευνητές ελπίζουν η τεχνολογία να προωθηθεί όχι μόνο στις τράπεζες αλλά και στις κυβερνητικές υπηρεσίες και την ασφάλεια εγκαταστάσεων, μεταξύ άλλων εφαρμογών. Σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει το δυνατό φάσμα ταυτοποίησης σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2011.
«Πιστεύουμε ότι θα είναι δυνατόν να σχεδιαστεί ένα σύστημα που θα μπορούσε να καλύψει περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους, σχεδόν ίσο με το σύνολο του πληθυσμού της Ιαπωνίας, στο μέλλον," είπε το εργαστήριο.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...