4.3.11

Φροντιστήρια μέσω… διαδικτύου!: Άλλη μια ταχυδακτυλουργία της Νέας Τάξης


Ακόμη ένα ημίμετρο ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα με τις ταχυδακτυλουργίες του ΠΑΣΟΚ, που κάποιοι προσπαθούν να μας τις παρουσιάσουν ως εκσυγχρονισμένη και σοβαρή διακυβέρνηση της χώρας.
Μετά τα μπαλώματα και ξεχαρβαλώματα στον τομέα της οικονομίας, όπου είχαμε ψηφίσεις νόμων για γέλια και για κλάματα (γέλια για τους τοκογλύφους τραπεζίτες, κλάματα για το λαό) έφτασε και η σειρά της ....ταλαιπωρημένης ελληνικής παιδείας να δεχθεί τη δόση εκσυγχρονισμού της με την ψήφιση νόμου που υποτίθεται ότι θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το να αναλύσουμε το χάλι της παιδείας, από τις υποδομές μέχρι τα συγγράμματα και τη διδακτέα ύλη, είναι ανώφελο. Όλοι γνωρίζουν εκ πείρας τι εστί ελληνικό σχολείο και ελληνικό πανεπιστήμιο.
Αυτό το χάλι λοιπόν προσπαθεί να συμμαζέψει το Υπουργείο Παιδείας εισάγοντας το θεσμό των “φροντιστηρίων μέσω διαδικτύου” που προορίζεται να παρέχει στους μαθητές της Γ’ Λυκείου ασκήσεις, βοηθήματα κι άλλα παρόμοια που αφορούν την εξεταστέα τους ύλη. Στο “πακέτο” περιλαμβάνεται επίσης και μια σειρά επιδείξεων από ψηφιακούς εκπαιδευτικούς που θα εξηγούν συγκεκριμένα αποσπάσματα της ύλης για να καλύψουν ενδεχόμενες απορίες των μαθητών.

Από τον υποχρεωτικό θεσμό των φροντιστηρίων, που στην ουσία αποδεικνύει την ανικανότητα του εκπαιδευτικού συστήματος να παρέχει σωστή κι επαρκής παιδεία, περάσαμε στα διαδικτυακά φροντιστήρια, που ναι μεν με τη σειρά τους αποτελούν ένα φαινομενικό εργαλείο διευκόλυνσης, από την άλλη δε απομακρύνουν το μαθητή από την πραγματική διάσταση της μάθησης, εισάγοντας τον σε έναν ψηφιακό κόσμο όπου όλα είναι έτοιμα και προπαρασκευασμένα.

Δυστυχώς η μάθηση είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κλικ στο “mouse” του υπολογιστή κι από ένα “download” βοηθημάτων. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για ορισμένους που πιστεύουν ότι με γνώσεις-κονσέρβα θα προκόψει η νεολαία…

Σημείωση: μιας και μιλάμε για καινοτομίες, να προτείνουμε κι εμείς μία. Να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη εφαρμογή σε έκδοση για συνταξιούχους, όπου θα υπάρχουν ψηφιακοί αναλυτές που θα εξηγούν με τη χρήση διαγραμμάτων κι άλλων μαθηματικών εφαρμογών το πως τους έφαγαν τα λεφτά οι πολιτικάντηδες και τα μετέτρεψαν σε βίλες και κότερα. Έτσι, για τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις….


ΠΗΓΗ: 
http://www.pentapostagma.gr/2011/02/blog-post_7331.html#ixzz1FbTgF2Jc

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...