28.3.11

Μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει 104 άτομα στην Υεμένη.

Μια άγνωστη και εξαιρετικά θανατηφόρα ασθένεια έχει εξαπλωθεί στην Υεμένη και πιο συγκεκριμένα στη δυτική επαρχία της Al-Hadida δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας της χώρας. Η ασθένεια σκοτώνει όσους προσβάλλει μέσα σε δύο ημέρες μόνο και τα συμπτώματά της είναι οξεία αιμορραγία, ραγδαία αναστολή της νεφρικής λειτουργίας και υψηλός πυρετός.
Μέσα σε ένα 24ωρο ο ασθενής πέφτει σε κώμα και μετά επέρχεται ο θάνατος. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε η ασθένεια εμφανίστηκε πρώτη φορά αλλά μέχρι και σήμερα έχει σκοτώσει 104 άτομα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ένωσης ιατρών και φαρμακοποιών της χώρας Najib Malhi. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να κάνουν διάγνωση της ασθένειας και τα συμπτώματά της διαφέρουν κατά πολύ από τον δάγκειο πυρετό και ο οποίος είναι διαδεδομένος στη χώρα.
Πριν από δύο εβδομάδες το υπουργικό συμβούλιο της Υεμένης είχε ανακοινώσει ότι στην επαρχία Al-Hadida είχει εμφανιστεί μια μυστηριώδης ασθένεια, εξουσιοδοτώντας τον υπουργό υγείας της χώρας Abdulkarim Rasa να ανακαλύψει τη φύση της ασθένειας και τρόπους για την καταπολέμησή της.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...