9.2.11

Έφυγαν εξοργισμένοι οι θεατές στη μέση της παράστασης

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ  ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ.
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ.
ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ….
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ……
Μια παράσταση που διχάζει. Μια νέα σκηνοθέτης η οποία σύμφωνα με κάποιους τολμά, σύμφωνα με κάποιους άλλους προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα των θεατών.
Μια σκηνή που ξεσήκωσε αντιδράσεις και εξόργισε πολλούς από τους θεατές του έργου. Δυο ηθοποιοί που υποδύονται τον Ιησού και την Μαρία την Μαγδαληνή και εμφανίζονται σχεδόν γυμνοί να κάνουν έρωτα επί σκηνής.
 Όλα αυτά συνέβησαν στο Ίδρυμα  Μιχάλης Κακογιάννης στη διάρκεια της παράστασης «Nο Body Else».

Η Κίρκη Καραλή, η κόρη της Σεμίνας Διγενή, συνέλαβε την ιδέα και σκηνοθέτησε το έργο το οποίο καταπιάνεται με έξι ιστορίες που διηγούνται το αποτύπωμα της μνήμης σε ένα σώμα, μνήμες που καταγράφονται στο DΝΑ. Μια σκηνή όμως φέρεται να θύμωσε το κοινό που αποχώρησε από το θέατρο.


Οι ψίθυροι άρχισαν να ακούγονται όταν στη διάρκεια της παράστασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Πολύ μπλα μπλα,  ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Ιησού εμφανίζεται γυμνός. Πολλοί από τους θεατές σοκάρονται αλλά αυτό που θα ακολουθήσει στη συνέχεια τους εξοργίζει.


Ο «Ιησούς»  αρχίζει να ερωτοτροπεί με την «Μαρία την Μαγδαληνή». Σηκώνονται από τις θέσεις τους και μη μπορώντας να δεχθούν αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, αποχωρούν φανερά εκνευρισμένοι. Οι ηθοποιοί αρχικά ξαφνιάζονται αλλά ως επαγγελματίες συνεχίζουν την δουλειά τους.


Οι θεατές αν και ήταν ενημερωμένοι  ότι το έργο ήταν ακατάλληλο για ενηλίκους, δεν περίμεναν να δουν μπροστά στα μάτια τους μια τέτοια σκηνή. Τη θεώρησαν  προσβλητική και αποχώρησαν από την αίθουσα.


Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Ευθυμίου, Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Αναστασία Χατζάρα, Μαρία Ψαρολόγου, «η σύνθεση της δραματουργίας προέκυψε από την ομάδα και τα αναγνώσματά της. Η σκηνική της μεταφορά προέκυψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων αποτελεί μέρος της».


Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει κοινό, κριτικούς και καλλιτέχνες καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η  διάθεση και ο τρόπος προσέγγισης ενός δημιουργού,  διχάζει αλλά και προκαλεί.

star.gr

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ:ΚΑΤΕΒΗΚΕ Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ" ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ "ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ" ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!

Έπειτα από τις σοβαρές απειλές «κατά ζωής» που διατυπώθηκαν με στόχο τους συντελεστές της παράστασης, “No Body Else”, οι προγραμματισμένες, για τις επόμενες ημέρες, παραστάσεις του θεατρικού έργου αναβάλλονται.

Οι απειλές διατυπώθηκαν είτε με ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, είτε μέσω blogs του διαδικτύου.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι πληροφορίες και τα σχόλια που διατυπώθηκαν σε ορισμένες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και sites του διαδικτύου αναφορικά με το περιεχόμενο της παράστασης και τα κείμενα, δεν ανταποκρίνονται επ` ουδενί στην
πραγματικότητα και αποτελούν προϊόν διαστρέβλωσης.


Οι συντελεστές της παράστασης, υπό αυτές τις συνθήκες, αδυνατούν να παρουσιάσουν την παράστασή τους κατά τρόπο επαρκή.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την αναβολή των παραστάσεων του συγκεκριμένου έργου, επιθυμεί να διατυπώσει κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την αντίθεσή του σε κάθε δια λόγου ή πράξης απειλή κατά δημιουργών της Τέχνης και κατ `επέκταση της παρεμπόδισης της ελευθερίας της έκφρασης.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η συντεταγμένη Πολιτεία, αλλά και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες της χώρας, θα αντιδράσουν σε φαινόμενα σαφώς αντιδημοκρατικά.

Oι συντελεστές.
ΠΗΓΗ.

ΞΥΔΑΚΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ"!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ,ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

Τα κοπρόσκυλα που έχουν το θράσος να μιλάνε για "φασιστικές απειλές κατά ζωής",όπως ο Τατσόπουλος,προσπαθούν να το παίξουν...θύματα της υπόθεσης,ενώ οι ίδιοι προκάλεσαν με ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!!!

Φυσικά,δεν είμαστε υπέρ των απειλών (ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ),όμως πρέπει να ξέρουν όλα εκείνα τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ πως όταν θίγουν ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ,οι αντιδράσεις μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτες!

Και γιατί ρε σκατοκουλτουριάρηδες θεωρείτε "φασιστική" την αντίδραση στην προσβολή του Ιησού Χριστού;

ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΙΓΕΤΑΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ;!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά,έτσι υποκριτές;

Όπως και νά'χει,ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ "ΕΡΓΟ" ΑΠΟ ΣΚΗΝΗΣ!

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ,ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ,ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΤΗΣ "ΠΡΟΟΔΟΥ"!


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...