5.2.11

Η Ρουμανία άντεξε , η Ελλάδα ...θα δούμε. Η Ρωσία που εχει σειρά θα αντιδράσει στην "κάρτα του πολίτη";

Σε όσους  παρακολουθούν απο  παλιά  τους σχεδιασμούς της  "παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" ,δεν  θα  προκαλέσει έκπληξη η είδηση  ότι  έχουν ετοιμάσει και  για την Ρωσία μια "κάρτα του πολίτη".

Η  αφανής -προς το  παρόν- "παγκόσμια κυβέρνηση"  (universal  ή global  goverment) για την οποία μιλούν τόσοι  και τόσοι πρόεδροι  , πρωθυπουργοί , στελέχη διεθνών οργανισμών  κ.α, προωθεί  "fast and now" (όπως θα έλεγε και ο δικός μας πρωθυπουργός)  και στην Ορθόδοξη Ρωσία  μια ηλεκτρονική ταυτότητα  "καθ΄ομοίωσιν" των υπόλοιπων   τσιπαρισμένων  ταυτοτήτων που  επιβάλλει ανά την ΥΦΗΛΙΟ .

Στην Ρωσία όμως , για άγνωστο λόγου , δεν τήρησαν  τα προσχήματα.Εκεί δεν την  "βάφτισαν" π.χ "κάρτα του πολίτη" ή "national ID card" κλπ , αλλά χρησιμοποίησαν  απροκάλυπτα την πραγματική της ονομασία  "UNIVERSAL CARD" ("ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΡΤΑ") και  δεν έκρυψαν όπως εδώ  τις "δυνατότητές" της.


Ας δούμε όμως την πολύ καλή ενημέρωση που μας προσφέρει  το συνεργαζόμενο ιστολόγιο http://id-ont.blogspot.com/

Μετά από εμάς, έρχεται η σειρά των Ρώσων: "Universal Card" την λένε εκεί ! Ξεκινά ως προαιρετική από 1/1/2012.

Στην Ρωσία δεν αποκαλύπτεται το σχέδιο λίγο-λίγο, όπως γίνεται στη χώρα μας. Εξ'αρχής η Ρωσική Κυβέρνηση αποκάλυψε πως θα είναι η νέα ταυτότητα των Ρώσων και πως θα λειτουργεί.

Στη χώρα μας όμως ακολουθείται η μέθοδος της "σαλαμοποίησης": 


-1η Διαβούλευση (για να γράψουν και να εκτονωθούν οι αντιδρώντες),
-2η Διαβούλευση (χωρίς αναφορά στην Κάρτα του Πολίτη και έτσι να αποκοιμηθούν οι αντιδρώντες)
-Με νομοσχέδιο περνάει η "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση" (κλειδαριά)
-Αργότερα θα μας πούνε πως θα κυκλοφορήσει η "Κάρτα του Πολίτη" (κλειδί που ξεκλειδώνει την κλειδαρια).

Επίσης οι σημαντικές λεπτομέρειες παρουσιάζονται σε εμάς λίγες-λίγες, σε αντίθεση με τη Ρωσία:

-"Θα έχει μόνο ένα απλό πλινθίο" στην Ελλάδα,
-"Θα έχει "προχωρημένο" πλινθίο που θα λειτουργεί και εξ'επαφής και εξ'αποστάσεως" στη Ρωσία,

-"Θα την λένε "Κάρτα του Πολίτη" στην Ελλάδα,
-"Θα την λένε "Universal (Παγκόσμια, Καθολική(;)) Κάρτα" (δηλ Μια Κάρτα για τα πάντα) στην Ρωσία,

-Θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα, πρώτα οι Κάρτες "Ορεκτικά" (Κάρτα Υγείας, Δημότη, Εργαζομένου, Αγορών) και μετά θα δημιουργηθεί το "Κυρίως Πιάτο" (Κάρτα του Πολίτη) που θα τις ενσωματώσει όλες,
-Θα δημιουργηθεί η Υπέρ-Κάρτα εξ'αρχής που θα τα κάνει όλα στη Ρωσία, χωρίς δηλ προκαταρκτικές κάρτες εξοικείωσης των πολιτών.

Δείτε μερικές πληροφορίες για τo πως θα χρησιμοποιείται η Ρώσικη Κάρτα του Πολίτη:

- Με τη βοήθεια της Καθολικής Ηλεκτρονικής Κάρτας (Universal Card) μπορείτε να πληρώσετε για κρατικές, δημοτικές και εμπορικές υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών κοινής ωφελείας, εισιτήρια, σε δίκτυα, αγορές) όπως και με μια συμβατική πιστωτική κάρτα.
- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Internet, στα ATM για τραπεζικές συναλλαγές, στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να ταξιδέψετε, για ταχεία εξυπηρέτηση από τα κρατικά δίκτυα, τα δημοτικά δίκτυα και τα εμπορικά δίκτυα, για τον έλεγχο πρόσβασης (σσ. προφανώς σε κτίρια), καθώς και σε καταστήματα για να κάνετε αγορές.
- Έχει ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ για την αποθήκευση δεδομένων και ηλεκτρονικών εφαρμογών (ταυτοποίηση, σχέση με τράπεζες, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, πιστοποιητικό υποχρεωτικής ασφαλίσεως, συντάξεως).
-Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξ' επαφής αλλά και εξ'αποστάσεως (noncontact) (άρα το πλινθίο είναι RFID, δεν γίνεται αλλιώς).
-Υψηλότερο επίπεδο προστασίας από την παραχάραξη από ό,τι τα παραδοσιακά μέσα. (Τουλάχιστον οι Ρώσοι λένε την αλήθεια σε αυτό το σημείο, δεν λένε ότι θα είναι απαραχάρακτη τεχνολογία, θα "σπάει" δηλ. πιο δύσκολα - στην αρχή τουλάχιστον - , αλλά θα σπάει).

Μπορώ να εξαιρεθώ από την Καθολική Ηλεκτρονική Κάρτα;
Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εξαιρεθεί. Σε περίπτωση άρνησης του πολίτη από τη χρησιμοποίηση της καθολικής ηλεκτρονικής κάρτας, η κάρτα θα ακυρώνεται.
ΠΗΓΗ

το είδαμε εδώ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...