1.2.11

Σταματήστε να με παρακολουθείτε!

Από το άρθρο του Daniel Lyons «Don’t Track Me, Bro»
“Ο Jon Leibowitz πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (ΟΕΕ) των Η.Π.Α. δίνει την εξής περιγραφή για την τρέχουσα κατάσταση στο Internet: «Υποθέστε ότι περπατώ σε ένα εμπορικό κέντρο και υπάρχει κάποιος ο οποίος με ακολουθεί. Δεν γνωρίζει το όνομά μου, αλλά γνωρίζει που μένω, γνωρίζει ότι κρατώ μία πιστωτική κάρτα, επειδή τη χρησιμοποίησα σε ένα κατάστημα, και γνωρίζοντας ότι αναζητώ μία ζακέτα που να’ χει κόκκινο και κίτρινο χρώμα, στέλνει μηνύματα στα καταστήματα που πρόκειται να επισκεφτώ. Εάν ακολουθεί μόνο εμένα, ενοχλούμαι. Εάν ακολουθεί την κόρη μου, τότε θα ήθελα να του δώσω ένα καλό χέρι ξύλο. Αυτά συμβαίνουν στο Internet. Ο κόσμος παρακολουθείται και οι καταναλωτές δεν έχουν ιδέα για αυτό που γίνεται.»
“Αυτός είναι ο λόγος που η ΟΕΕ έχει προτείνει να δοθεί στους καταναλωτές η δυνατότητα να μην παρακολουθούνται εφόσον το επιθυμούν, επιλέγοντας τη φραγή των λεγόμενων «cookies» τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο από τμήματα κώδικα που τοποθετούν οι διαφημιστικές εταιρείες στους υπολογιστές προκειμένου να παρακολουθούν τις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε. Κατά κανόνα η τεχνολογία αυτή δεν είναι επικίνδυνη… Ωστόσο, προκαλεί είναι κάπως ανατριχιαστικό το γεγονός ότι τα cookies εγκαθίστανται στους υπολογιστές μας στα κρυφά.
“. . . «Ο υπολογιστής σου αποτελεί ιδιοκτησία σου», παρατηρεί ο Leibowitz. «Εάν κάποιος του εγκαθιστά λογισμικό, θα έπρεπε να το γνωρίζεις.» . . .”
Σχόλιο Ν.Π.: Άραγε σε ποιών άλλων τα χέρια μπορεί να φτάνουν οι πληροφορίες που αποκομίζουν οι διαφημιστικές εταιρείες, εκτός από εμπορικές επιχειρήσεις; Όπως και τι άλλο και από ποιούς άλλους μπορεί να εγκαθίσταται στους υπολογιστές μας που δεν γνωρίζουμε και μας παρακολουθεί;
Πηγή: newsweek
neaproia.wordpress.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...