28.2.11

ΣΚΑΙ 1821 - Αντίκρουση από Αντίβαρο

Η αρθρογραφία που ακολουθεί καλύπτει ένα εύρος θεμάτων όπως απομνημονεύματα αγωνιστών, τη συζήτηση για την ημερομηνία της Επανάστασης, το κρυφό σχολειό και τον ρόλο της Εκκλησίας και άλλα.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε το Αντίβαρο και αντικρούει με 22 ντοκουμέντα την δήθεν «απομυθοποίηση» της Αγίας Λαύρας και της 25ης Μαρτίου από γνωστή τηλεοπτική σειρά.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε το Αντίβαρο και αντικρούει με 29 ντοκουμέντα την δήθεν «απομυθοποίηση» της ζωής των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.
Επίσης, δείτε ολόκληρη την εκπομπή του Δημήτρη Νατσιού με καλεσμένο τον Κωνσταντίνο Χολέβα και θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Το βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο ο ΛΟΜΑΚ, το ιστολόγιο του οποίου αξίζει να επισκεφθείτε για την πληθώρα βίντεο που αναρτά. Ορισμένα από αυτά μπορείτε να τα βρείτε και μέσω της συλλογής βίντεο του Αντίβαρου.

«…καὶ βρίζουν, οἱ πουλημένοι εἰς τοὺς ξένους, καὶ τοὺς παπάδες μας, ὁποῦ τοὺς ζυγίζουν ἄναντρους καὶ ἀπόλεμους. ᾽Εμεῖς τοὺς παπάδες τοὺς εἴχαμε μαζὶ εἰς κάθε μετερίζι, εἰς κάθε πόνον καὶ δυστυχίαν. Ὄχι μόνον διὰ νὰ βλογᾶνε τὰ ὅπλα τὰ ἱερά, ἀλλὰ καὶ αὐτοὶ μὲ ντουφέκι καὶ γιαταγάνι, πολεμώντας ὡσὰν λεοντάρια. Ντροπὴ Ελληνες!».
Μακρυγιάννης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...