14.12.10

Απο την ευχαριστιακή ζωή στην ...συναυλιακή ζωή.

από ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
Χθές συνέβησαν δύο γεγονότα που είχαν ένα κοινό παρανομαστή (την Ορθοδοξία) αλλά δυστυχώς δύο τελείως διαφορετικούς αριθμητές.
Το πρωί μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων χιλιάδες πιστών Ελλήνων, διαδήλωσαν όπως όφειλαν ως ενεργά μέλη του σώματος της Αγίας μας Εκκλησίας, εναντίον της "Κάρτας του πολίτη" και της δικτατορίας της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Διαδήλωσαν την άρνησή τους να συμμετάσχουν σε ένα αντίχριστο παγκόσμιο σύστημα που έχει ως στόχους:
α)την μετατροπή των ανθρώπων απο πρόσωπα πλασμένα κατ΄ εικόνα του Θεού σε αριθμούς
β) Τον εκβιασμό των λαών να συναινέσουν στην απώλεια των Θεόσδοτων δώρων της ελευθερίας και του αυτεξούσιου παραδίδοντας τον έλεγχο της ζωής τους στην "παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση".
γ)Το καθημερινό "εσωτερικό χάραγμα" που πραγματοποιείται με την αποδοχή των δογμάτων της "Νέας Εποχής" (Οικουμενισμός, πανθρησκεία, κατάργηση εθνικής ταυτότητας και ιστορίας, "νέος πατριωτισμός", λατρεία του πανηδονισμου, ομοφυλοφιλία, εξοικείωση με το φρικτό και το δαιμονιώδες, πνευματικός ευνουχισμός, πολιτική απονεύρωση) και το οποίο θα αποδομήσει σταδιακά τον σημερινό ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο μεταμορφώνοντάς τον γρήγορα σε μιά άμορφη ζύμη στην οποία θα αποτυπωθεί πολύ εύκολα και χωρίς αντίσταση το σφράγισμα του Αντιχρίστου όταν και όποτε έλθει αυτή η ώρα.
δ)Την αποκοπή μας απο τον Χριστό δια της αποστασίας και την υποδούλωσή μας στο αντίχριστο σύστημα που μας υπόσχεται μια "ασφαλή" και "ειρηνική" ζωή στην "έξυπνα" διαχειριζόμενη παγκόσμια φυλακή του.
Χιλιάδες Ορθοδόξων πιστών χειροκρότησαν τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη όταν μεταξύ των άλλων είπε: " Σε λίγο δεν θα μιλάμε για πιστούς που είναι με το νέο ή με το παλαιό ημερολόγιο, αλλά για σφραγισμένους και μη σφραγισμένους πολίτες".
Το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος , δηλαδή στην καρδιά μιας περιοχής η οποία ως γνωστόν έχει καταστεί μια απο τις πιο "επικίνδυνες ζώνες" προκαλώντας ασφυξία σέ όσους εκ των Ελλήνων κατοίκων της δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν και να πάνε να ζήσουν αλλού, με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε συναυλία με πρωταγωνιστή τον σύζυγο της υφυπουργού εργασίας και γνωστό λαϊκό τραγουδιστή κ. Νταλάρα.
Ο Αρχιεπίσκοπος θέλησε μέσω αυτής της "πρωτοβουλίας" να συνδράμει με "εκκλησιαστικό" τρόπο στην γνωστή μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης , δηλώνοντας μάλιστα ότι "Η εκκλησία έχει αποστολή να ενώνει τους ανθρώπους".
Ποιός θα διαφωνήσει σε τούτο;
Ποιός θα πεί ότι δεν είναι μία απο τις αποστολές της εκκλησίας και η ένωση των ανθρώπων;
Φυσικά κανείς.
Εκεί όμως που διαφωνούμε είναι στα "αποσιωπητικά" που μπαίνουν συνήθως σε τέτοιου είδους "ουμανιστικές" προτροπές.
Συμφωνούμε ότι η Εκκλησία ενώνει τους ανθρώπους αλλά πώς;
Όχι βέβαια με τον Νταλάρα ή με μπουζούκια και τρομπέτες , αλλά με τον σωτηριολογικό τρόπο που μας πρόσφερε η Κεφαλή της Εκκλησίας δηλαδή ο δι ημάς Σταυρωθείς Ιησούς Χριστός.Αυτός και μόνο είναι ο σκοπός και η κύρια αποστολή της Εκκλησίας , να ενώνει δηλαδή τους ανθρώπους σώζοντάς τους με τον ίδιο τρόπο που το έπραξε και Εκείνος.
Με την ευχαριστιακή ζωή εντός της Εκκλησίας, όπως μας την δίδαξε ο Κύριός μας δια των Αγίων Του Αποστόλων και όλων των Πατέρων , Μαρτύρων και Ομολογητών ,οι άνθρωποι βιώνουν την αναστάσιμη κοινή τους πορεία και την αληθινή μεταξύ τους ένωση.
Οι ψευτοαγάπες της ουμανιστικής προπαγάνδας της "Νέας Εποχής" ή οι γλυκανάλατες κοσμικές φιέστες μπορεί να ερεθίζουν το συναίσθημα μερικών αφελών ή και να δημιουργούν κοινωνικές εντυπώσεις , όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ενώσουν τον κόσμο.
Άλλο η αναγκαστική εκ των άνω επιφανειακή και πρόσκαιρη "συγκόλληση" και άλλο η εν τη εκκλησία και δια της κοινής ευχαριστιακής ζωής "ένωση".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...