30.9.10

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται οι βασικοί άξονες της «Κάρτας του Πολίτη» 30/9

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν τις επόμενες μέρες τα βασικά σημεία για την έκδοση της «Κάρτας του Πολίτη».


Το θέμα συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και δόθηκε εντολή για επίσπευση των διαδικασιών. Η Κάρτα του Πολίτη θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα είναι εφοδιασμένη με ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας.

imerisia.gr
Οι βασικοί άξονες για την «Κάρτα του Πολίτη» θα τεθούν τις επόμενες μέρες σε δημόσια διαβούλευση. Το θέμα συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η «Κάρτα του Πολίτη» εκτιμάται ότι θα αρχίσει να διατίθεται από τον Δεκέμβριο του 2011 και αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά την αστυνομική ταυτότητα.
Η κάρτα θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής και με αυτή θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο έγγραφο.
Σε αυτήν θα περιέχονται στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.
Ο αριθμός της κάρτας ενδέχεται να είναι ίδιος με εκείνον του ΑΜΚΑ, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα ζητήματα θα τεθούν προς διαβούλευση.
Επιπλέον, η κάρτα θα χρησιμοποιείται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο για προορισμούς εντός Σέγκεν.
Ακόμη, στις χρήσεις της κάρτας θα εντάσσεται και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επεκτείνει τις χρήσεις της κάρτας και σε χρήσεις για τον ιδιωτικό τομέα, όπως για παράδειγμα για συναλλαγές με τις τράπεζες.
Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με τα προσωπικά δεδομένα και ότι θα προβλέπεται η πλήρης προστασία τους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Λούκα Κατσέλη.
sofokleous10.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...