30.9.10

Σύσκεψη για την Κάρτα του Πολίτη υπό τον Γ. Παπανδρέου 28/9 21:15


Σύσκεψη για την Κάρτα του Πολίτη θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στις 4 στο Μ. Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί: Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Παπουτσής, Κ. Σκανδαλίδης, Ανδρ. Λοβέρδος και Λ. Κατσέλη.


Επιπλέον, το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του Γ' Θερινού Τμήματος της Βουλής σε εστιατόριο στο Ζάππειο.
 www.imerisia.gr

Μέγαρο Μαξίμου
Σύσκεψη σήμερα για την Κάρτα του Πολίτη
Ευρεία σύσκεψη για την «Κάρτα του Πολίτη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα  στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Παπουτσής, Κ. Σκανδαλίδης, Ανδρ. Λοβέρδος και Λ. Κατσέλη.
Η «Κάρτα του Πολίτη» αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά την αστυνομική ταυτότητα, αρχής γενομένης από το 2011.
Η κάρτα θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής και με αυτή θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο έγγραφο.
Σε αυτήν θα περιέχονται στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάρτα θα παραχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί, θα φέρει την ηλεκτρονική «υπογραφή» των πολιτών, τα στοιχεία θα είναι και με λατινικούς χαρακτήρες ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ταξιδιωτικό έγγραφο, στο τσιπ της κάρτας θα υπάρχει «αποθηκευτικός χώρος», για να μπορούν να γίνουν στο μέλλον τροποποιήσεις (π.χ. μια αλλαγή σε στοιχεία ιατρικού φακέλου) έτσι ώστε ο πολίτης να την έχει εφ' όρου ζωής και να μη χρειάζεται η αντικατάστασή της. 
Την παραγωγή, πιθανότατα θα αναλάβει η Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.
tovima.gr
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...